Καιρό είχε να… γελάσει άλλος στο Καραϊσκάκη!Ο Ολυμπιακός πήγαινε για φιέστα, αλλά η Κέρκυρα έκανε τη… δική της μέσα στο Καραϊσκάκη, υποχρεώνοντας τους «ερυθρόλευκους» στην πρώτη εφετινή εντός έδρας ήττα τους με 1-0 στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Ο Παναθηναϊκός για άλλη μια φορά νίκησε στο άδειο ΟΑΚΑ, αφού επικράτησε 3-0 του Πανιωνίου που φωνάζει για κακώς ακυρωθέν γκολ στο 1-0.

Ο ΠΑΣ Γιάννενα πανηγυρίζει και επίσημα τη σωτηρία του, αφού νίκησε την ΑΕΚ 2-1. Ο Ατρόμητος είχε τις ευκαιρίες και την αριθμητική υπεροχή έναντι του ΠΑΟΚ που έπαιζε με 10 από το 37′, αλλά το 0-0 παρέμεινε στο Περιστέρι.

Οριστική διακοπή στο Βικελίδης, λόγω αντικειμένου που χτύπησε τη βοηθό. Στο 44′ ο Αστέρας Τρίπολης βρισκόταν στο 0-1.

Ο ΟΦΗ επιβλήθηκε του Παναιτωλικού με 1-0, ενώ στο 1-1 έμειναν Δόξα Δράμας και Εργοτέλης με τους Κρητικούς να χάνουν την ευκαιρία να σωθούν κόντρα στους αδιάφορους «Μαυραετούς».

Τέλος, ο αγώνας του με την Ξάνθη αναβλήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Σούπερ Λιγκ έκανε γνωστό ότι η αναμέτρηση θα γίνει τελικά τη Μεγάλη Δευτέρα στις 19:00.

Η Κέρκυρα έκλεψε τη… φιέστα από τον Ολυμπιακό και ελπίζει σε παραμονή

Ελπίδες παραμονής στην κατηγορία απέκτησε η Κέρκυρα, η οποία σημείωσε την έκπληξη της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, αφού επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» (σ.σ. αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας του Ολυμπιακού από τις 24/1/2010, 0-1 από τον ΠΑΟΚ) και πλέον ελπίζει βάσιμα για παραμονή στα «σαλόνια» της κορυφαίας κατηγορίας.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Ιωάννου στο 80′, ενώ για τους «ερυθρόλευκους» που παρουσιάστηκαν… χωρίς κέφι για ποδόσφαιρο, ο Ορμπάιθ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι στο 75ο λεπτό.

Οι Πειραιώτες είχαν τρεις καλές στιγμές με τους Μέλμπεργκ (18′), Ορμπάιθ (20′) και Μιραλάς (29′) κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο το καταστροφικό παιχνίδι της Κέρκυρας ήταν αυτό που κυριαρχούσε. Στο 60′ ο Βαλβέρδε έριξε στο ματς τον Καζίμ αντί του Φουστέρ, με τον Ολυμπιακό εννέα λεπτά αργότερα να δημιουργεί την πρώτη αξιόλογη φάση.

Ο Τζιμπούρ βρέθηκε τετ α τετ με τον Ανασταστόπουλο, με τον γκολκίπερ να πέφτει στα πόδια του Γαλλοαλγερινού σώζοντας την ομάδα του από βέβαιη. Η πιο μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού ήρθε στο 75′ όταν ο Ορμπάιθ σούταρε από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι και ο Μιραλάς που πήρε το «ριμπάουντ» σούταρε άουτ.

Και επειδή η μπάλα τιμωρεί, η Κέρκυρα στο 80` έφτασε στο γκολ. Οι «κυανέρυθροι» βγήκαν στην κόντρα, εκμεταλλευόμενοι το λάθος του Χολέμπας, με τον Γιάντση να γυρνάει στον Ιωάννου, ο οποίος με σουτ άνοιξε το σκορ (0-1) που ήταν και τελικό εν μέσω αποδοκιμασιών από τους φίλους του Ολυμπιακού.

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Κίτρινες κάρτες: Αναστασόπουλος, Κοντοδήμος, Γιάντσης, Κοντοδήμος
Κόκκινες κάρτες: Κοντοδήμος (95`, δεύτερη κίτρινη)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Μανιάτης, Μοδέστο (72` Τοροσίδης), Μέλμπεργκ, Τζεμπούρ, Μιραλάς, Φουστέρ (56` Καζίμ Ρίτσαρντς), Χολέβας, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Αμπντούν (75` Μακούν).

ΚΕΡΚΥΡΑ (Τίμος Καβακάς): Αναστασόπουλος, Βέντσελ, Καλαντζής (80` Λαμπρόπουλος), Μίχος, Αγρίτης (60` Γραμμόζης), Μαΐστόροβιτς, Κοντοδήμος, Οσμάν, Ιωάννου, Τσίγκας (72` Γιάντσης), Ηλιάδης.

 

«Κλείδωσε» τη δεύτερη θέση ο Παναθηναϊκός – Νίκησε 3-0 τον Πανιώνιο

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-0 του Πανιωνίου και «κλείδωσε» την πρώτη θέση ενόψει πλέι οφ. Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα εξασφάλισε τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου, που ισοδυναμεί με βαθμολογικό πλεονέκτημα στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Ο Χριστοδουλόπουλος στο 48′ και ο Πετρόπουλος στο 84′ και στο 88′ σημείωσαν τα τέρματα των «πρασίνων» οι οποίοι έφτασαν τους 60 βαθμούς. Ο Παναθηναϊκός στο παγωμένο, λόγω… έλλειψης θεατών (από τιμωρία), έδειξε να στέκεται καλύτερα μέσα στο γήπεδο, ωστόσο λίγο έλειψε να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο στο 7′.

Ο Σιόβας βγήκε μόνος του με το τέρμα, αφού έπιασε στον… ύπνο τους αμυντικούς των «πρασίνων», αλλά έκανε κακό κοντρόλ, καθυστέρησε να σουτάρει με αποτέλεσμα η φάση να τελειώσει άδοξα για τους νεοσμυρνιώτες. Ο Παναθηναϊκός, στάθηκε άτυχος στη φάση του 11′ όταν το σουτ του Κατσουράνη αρκετά έξω από την περιοχή, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σιδεράκη. Ο Χριστοδουλόπουλος, ότι δεν κατάφερε στο 31′ και στο 45′ με ισάριθμα σουτ, το σημείωσε στο 48′ σε φάση διαρκείας. Ο Πετρόπουλος, που μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Μαρίνου, έφυγε από αριστερά, ξεπέρασε τον Πιερ και σέντραρε.

Ο Κουίνσι από κοντά δεν μπόρεσε να σουτάρει, όμως ούτε ο Κούρος απομάκρυνε όπως θα έπρεπε και ο Χριστοδουλόπουλος που καιροφυλαχτούσε από κοντά με πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Φερέιρα (1-0). Οι γηπεδούχοι έδωσαν διαστάσεις στο σκορ στο τελευταίο εξάλεπτο, όταν από δύο προσωπικές ενέργειες του Καραγκούνη, έδωσαν την ευκαιρία στον Πετρόπουλο να σκοράρει ισάριθμες φορές (84′, 88′) για το 3-0.

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

Κίτρινες κάρτες: Ρούντολφ, Βύντρα, Κατσουράνης, Σιμάο – Σάμαρης, Κουρντί

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι, Ζέκα, Μαρίνος (46` Πετρόπουλος), Σιμάο, Βύντρα, Κατσουράνης (46` Κατσουράνης), Κλέιτον (46` Ρούντολφ).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Όμο (78` Πετκάκης), Μενδρινός, Κούρος, Σάμαρης, Σιόβας, Ντιμπαλά, Κουρντί, Σκέμπρι (82` Μιλοβάνοβιτς), Πιερ Ζαν Ζακ, Αντούνες Βιτορίνο (68` Κούτσι).

 

ΠΑΣ… στη Σούπερ Λιγκ και του χρόνου με νίκη 2-1 επί της ΑΕΚ

Στη Σούπερ Λίγκα και τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ στους Ζωσιμάδες και εξασφάλισε την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία. Το ματς έγινε στο πλαίσιο της 28ης ημέρας και το γκολ των νικητών πέτυχαν οι Μπεσέρα (58′), Κυριάκος (84′), ενώ η Ένωση είχε ισοφαρίσει με αυτογκόλ του Βάντερσον στο 81′.

Οι πολλές απουσίες της ΑΕΚ έδωσαν τη δυνατότητα στον ΠΑΣ να ελέγξει απόλυτα το ρυθμό του αγώνα. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία, απειλούσαν “διακριτικά” και στο 53΄ ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Μπεσέρα από τον Γεωργέα.

Ο διαιτητής όμως τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον Αργεντινό μέσο. Ομως, λίγο αργότερα ο Μπεσέρα πήρε “εκδίκηση”. Ο ποδοσφαιριστής που με τα κρίσιμα γκολ που έχει πετύχει “κράτησε” την ομάδα του στην κατηγορία, έγραψε το 1-0 στο 58΄ με σουτ από το ύψος της περιοχής.

Οι παίκτες του Αναστασιάδη δεν κινδύνευσαν καθόλου, αλλά στο 81΄ ο λάθος υπολογισμός του Βάντερσον μετά από σέντρα του Λεονάρντο, λίγο έλειψε να τους βάλει σε “μπελάδες”. Ομως, στο 84΄ ο Τάσος Κυριάκος έδωσε στην ομάδα του τη νίκη, η οποία εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή του ΠΑΣ Γιάννινα στη σούπερ λίγκα.

Διαιτητής: Σελίμος (Λακωνίας)

Κίτρινες: Πάντος, Μπεσέρα, Ντάσιος – Βάργκας, Μπουγαϊδης, Καράμπελας, Γεωργέας, Κλωναρίδης

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Βάντερσον, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ντε Βινσέντι, Ζαμπρέλα (73΄ Τζάνης), Μπεσέρα (86΄ Ντάσιος), Κυριάκος, Γεωργίου, Βίλα (+90΄ Γιάκος)

AEK (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Μπουγαΐδης, Κοντοές (68΄ Χοσέ Κάρλος), Γεωργέας, Λαγός (57΄ Φούντας), Βάργκας (73΄ Γκερέιρο), Καφές, Λεονάρντο, Κλωναρίδης, Μπέλεκ

 

Ο Μήτρογλου «σίγησε», ο ΠΑΟΚ με παίκτη λιγότερο πήρε το «X»

Ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε από το 37ο λεπτό λόγω της αποβολής του Φωτάκη με απευθείας κόκκινη κάρτα και παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία (0-0) στον ΠΑΟΚ, στην αναμέτρηση της 28ης ημέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.

Η αποβολή του Φωτάκη στο 37ο λεπτό ήταν η φάση που “σημάδεψε” τα πρώτα 45 λεπτά την αναμέτρηση του Περιστερίου. Ο διεθνής μέσος του ΠΑΟΚ είδε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Κωνσταντινέα, μετά από επικίνδυνη προβολή που έκανε κι άφησε τον “Δικέφαλο του Βορρά” με 10 παίκτες από πολύ νωρίς.

Από κει και πέρα καμία αξιόλογη φάση δεν έγινε μπροστά από τις δύο εστίες στο διάστημα του πρώτου 45λεπτου. Σε…μονόλογο του Ατρόμητου εξελίχθηκε το δεύτερο μέρος. Από το ξεκίνημά του οι γηπεδούχοι πίεσαν την εστία των “ασπρόμαυρων” και μέσα σε δύο λεπτά (61΄-62΄) έφτασαν δύο φορές κοντά στο γκολ με τον Γιαννούλη.

Την πρώτη φορά η κεφαλιά του μέσου των “κυανόλευκων” αποκρούστηκε στη γραμμή από τον Αποστολόπουλο, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Χαλκιά. Η κορυφαία ευκαιρία για την ομάδα του Γιώργου Δώνη χάθηκε στο 88΄ με το σουτ του Καραγκούνη να σταματάει στο δοκάρι.

Διαιτητής:
Π. Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

Κίτρινες:
Σαλπιγγίδης Κόκκινες: 37΄ Φωτάκης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Νάστος, Φυτανίδης, Ζουέλα, Γιαννούλης (67΄ Επστάιν), Ιγκλέσιας, Πίτου Γκαρσία, Δημούτσος, Τάτος (76΄ Αναστασάκος), Μπρίτο (78΄ Καραγκούνης), Μήτρογλου.

ΠΑΟΚ (Λάσλο Μπόλονι):
Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης (85΄ Γεωργιάδης), Λίνο, Αθανασιάδης.

ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερς της 28ης αγωνιστικής:

Άρης-Αστέρας Τρίπολης Διακοπή

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 0-0

Δόξα Δράμας-Εργοτέλης 1-1 (40′ Σοϊλέδης – 23′ Χαντί)

ΟΦΗ-Παναιτωλικός 1-0 (30′ Κάλαϊτζιτς)

Ολυμπιακός-Κέρκυρα 0-1 (80′ Ιωάννου)

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 3-0 (47′ Χριστοδουλόπουλος, 84′, 88′ Πετρόπουλος)

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 2-1 (58′ Μπεσέρα, 84′ Κυριάκος – 81′ αυτ. Βάντερσον)

Λεβαδειακός-Ξάνθη Αναβολή


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 28 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 67 πρωταθλητής

2. Παναθηναϊκός 60 πλέι-οφ

3. Ατρόμητος 49 πλέι-οφ

4. ΠΑΟΚ 47 πλέι-οφ

5. ΑΕΚ 46 πλέι-οφ

6. Άρης 39 -27αγ.

7. Αστέρας Τρίπολης 39 -27αγ.

8. ΟΦΗ 37

9. ΠΑΣ Γιάννινα 35

10. Ξάνθη 32 -27αγ.

11 Πανιώνιος 32

12. Λεβαδειακός 30 -27αγ.

13. Εργοτέλης 29

14. Κέρκυρα 28

15. Παναιτωλικός 25

16. Δόξα Δράμας 16 υποβιβασμός

* Ο Παναθηναϊκός έχει ένα μηδενισμό και -3 βαθμούς

 

Σκόρερς:

19 γκολ: Μιραλάς (Ολυμπιακός)

16 γκολ: Μήτρογλου (Ατρόμητος)

15 γκολ: Λέτο (Παναθηναϊκός)

 

Μετατίθεται η 29η αγωνιστική

Η αναβολή του παιχνιδιού Λεβαδειακός-Ξάνθη λόγω αέρα, έφερε αναβολή και σε ολόκληρη την αγωνιστική. Αφού το συγκεκριμένο παιχνίδι θα διεξαχθεί την Δευτέρα 9 Απριλίου και σύμφωνα με τον κανονισμό, δεν γίνεται μέσα σε 48 ώρες να υπάρξουν ματς πρωταθλήματος διαφορετικής αγωνιστικής. Έτσι η 29η αγωνιστική που ήταν να γίνει την Μ.Τετάρτη στις 11 Απριλίου πάει μία εβδομάδα μετά, στις 18 Απριλίου.

Τετάρτη, 18 Απριλίου, 19:00

ΑΕΚ-Ατρόμητος

Αστ.Τρίπολης-Παναθηναϊκός

Εργοτέλης-Λεβαδειακός

Κέρκυρα-ΟΦΗ

ΠΑΟΚ-Δόξα Δράμας

Παναιτωλικός-Αρης

Πανιώνιος-Ξάνθη

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός


 
Supernatural Sunday!

Τι καζαμίες και ποιοι… Χαρδαβέλλες!
Μιχάλης Τσόχος και Βασίλης Σαμπράκος στον www.sport-fm.gr, ανοίγουν τις πύλες της ανεξήγητης 28ης αγωνιστικής!
Ερμηνεύουν το μεταφυσικό διπλό της Κέρκυρας.
Εξηγούν ότι δεν ήταν Α.Τ.Ι.Α αλλά… πινακίδες αυτά στην ατμόσφαιρα της Λιβαδειάς.
Και αφού σηκώνουν τα χέρια στο μυστήριο «πώς γίνεται, ρε Εργοτέλη, να μη νικάς τη Δόξα», παραδέχονται ότι υπάρχει Θεός (ή μάλλον Παναγία) στην περίπτωση του ΠΑΣ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.