Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χωρίς δωρεάν εργαστηριακούς και ιατρικούς ελέγχους από σήμερα όλοι οι ασφαλισμένοι!

Απρίλιος 9th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν από σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ κάθε εργαστηριακό, ακτινολογικό αλλά και ιατρικό έλεγχο, καθώς οι γιατροί αποφάσισαν να σταματήσουν την πίστωση στον Οργανισμό, μέχρι την αποπληρωμή των δεδουλευμένων. Το μεσημέρι όλοι οι ιδιώτες γιατροί συγκεντρώνονται έξω από τον ΕΟΠΥΥ στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας, έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις με διακοπή συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ, διαμαρτυρόμενοι για τις συσσωρευμένες οφειλές του φορέα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, οι γιατροί καλούνται να απέχουν από τη συνταγογράφηση και την αναγραφή παρακλινικών εξετάσεων, οι οποίες θα γίνονται στο προσωπικό συνταγολόγιο του ιατρού, καθώς και την εκτέλεση των σχετικών παραπεμπτικών.

Οι εργαστηριακοί γιατροί μιλούν για οφειλές των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ ύψους 700 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας, άλλα 700 είναι τα εκατομμύρια που οφείλουν στα μέλη τους τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία.

Εργαστηριακοί και Κλινικοί γιατροί θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην Κηφισίας, διεκδικώντας την πληρωμή τους για οφειλές, που σε ορισμένα ταμεία, όπως ο ΟΠΑΔ, φθάνουν τα δύο χρόνια. Όπως καταγγέλλουν, ακόμη και ο ΕΟΠΥΥ τους οφείλει δεδουλευμένα τριών μηνών.
Πάντως η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ότι από σήμερα θα αρχίζει να αποπληρώνει περίπου 2000 γιατρούς για τους τελευταίους τρεις μήνες.

 

www.iatropedia.com

This entry was posted on Δευτέρα, Απρίλιος 9th, 2012 at 10:32 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply