Πούλησε τον «κοριό»… χρυσάφι

Ο επιχειρηματίας πούλησε τον «υπερκοριό» 7 εκατ. ευρώ, ενώ η αξία του ήταν 1,5 με 2 εκατ. ευρώ Προφυλακίστηκε επιχειρηματίας που είχε προμηθεύσει το σύστημα υποκλοπών ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, τον γνωστό «υπερκοριό», μετά την απολογία του για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα).

Ο επιχειρηματίας πούλησε τον «υπερκοριό» 7 εκατ. ευρώ, ενώ η αξία του ήταν 1,5 με 2 εκατ. ευρώ

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη της 5ης ειδικής ανακρίτριας και της αρμόδιας εισαγγελέως για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα της Δικαιοσύνης θα συνεχιστεί, καθώς υπάρχουν υπόνοιες εμπλοκής υπηρεσιακών παραγόντων στην υπόθεση.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, η υπόθεση αφορά υπερκοστολόγηση των δύο συστημάτων καταγραφής συνομιλιών, τα οποία πουλήθηκαν σε ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική, από τον επιχειρηματία που είχε την έδρα του στους Αμπελοκήπους.

Συγκεκριμένα, φέρονται ότι αγοράστηκαν περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η αξία τους ανερχόταν περίπου σε 1,5 με 2 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τις ίδιες δικαστικές πηγές, η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη ύστερα από έρευνα που ξεκίνησε στο εσωτερικό της ΕΥΠ, ενώ στη συνέχεια έγινε έλεγχος και από το ΣΔΟΕ, σχετικά με τη διαδικασία προμήθειας των συστημάτων υποκλοπών, καθώς υπήρχαν στοιχεία ότι είχε υπερκοστολογηθεί το έργο με σειρά ενεργειών, οι οποίες κρίθηκαν ζημιογόνες.

Η έρευνα των διωκτικών μηχανισμών επικεντρώθηκε σε κυπριακή offshore, η οποία φέρεται ότι προχώρησε στην αναβάθμιση του λογισμικού των δύο «υπερκοριών», με αποτέλεσμα η διαδικασία αυτή να οδηγήσει στην αύξηση του κόστους.

Μ. ΜΠΕΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.