Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χρυσοχοΐδης: Στην Αμυγδαλέζα το πρώτο κέντρο μεταναστών

8 Απριλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Χρυσοχοΐδης: Στην Αμυγδαλέζα το πρώτο κέντρο μεταναστώνΤην επιτακτική ανάγκη για μία ρεαλιστική και εφαρμόσιμη λύση στο μεταναστευτικό, το οποίο αποτελεί εθνικό και όχι τοπικό πρόβλημα επεσήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αξία».

«Στόχος μας είναι ο πρώτος χώρος κλειστής προσωρινής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών να λειτουργήσει αμέσως μετά το Πάσχα σε ειδικούς χώρους της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα. Η τροπολογία θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή», δήλωσε ο κ.Χρυσοχοΐδης.

«Είναι επιτακτικό να βρούμε ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες λύσεις για ένα πρόβλημα εθνικό όχι τοπικό. Χωρίς αυτούς τους χώρους το πρόβλημα δεν λύνεται. Πρέπει αυτό να το καταλάβουμε και να αναλάβουμε όλοι μαζί, με ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις και συνεργασίες αντίστοιχες πρωτοβουλίες», πρόσθεσε ο υπουργός.

Οσον αφορά τις απόπειρες σύνδεσης του μεταναστευτικού με τις επικείμενες εκλογές, ο υπουργός δήλωσε ότι «ανεξάρτητα από τις επικείμενες εκλογές, αν δεν πάρουμε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης, πρώτον οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε ανθρωπιστικές τραγωδίες κάθε είδους, δεύτερον, θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων, και των Ελλήνων και των μεταναστών, τρίτον, η απραξία και η αναποφασιστικότητα επωάζουν το “αυγό του φιδιού”, κάθε είδους φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, και τέταρτον, αντιμετωπίζουμε τον άμεσο κίνδυνο αποβολής μας από τη Συνθήκη Schengen, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

«Μοναδική μου αγωνία είναι να βελτιώσω τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών. Ως εκ τούτου, δεν έχω την πολυτέλεια να παρακολουθώ δηλώσεις που δεν με αφορούν. Αλλά δεν έχω και καμιά διάθεση να κρίνω τις απόψεις κανενός συναδέλφου μου. Οι πολίτες μας κρίνουν όλους και για όσα λέμε, αλλά κυρίως για όσα κάνουμε», είπε ο κ.Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός χαρακτήρισε «ανιστόρητους ή εμπόρους ευαισθησίας χωρίς αντίκρισμα» όσους κάνουν λόγο για «στρατόπεδα συγκέντρωσης».

«Είτε είναι ανιστόρητοι είτε κάνουν εμπόριο ευαισθησίας χωρίς αντίκρισμα. Απάνθρωποι δεν είναι οι χώροι υποχρεωτικής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών. Απάνθρωπο είναι να περιοριζόμαστε σε ωραία λόγια και συνθήματα, ενώ γύρω μας, πλάι μας, σημειώνονται χιλιάδες δράματα που μπορεί να εξελιχθούν σε μια μείζονα ανθρωπιστική τραγωδία».

 

This entry was posted on Κυριακή, 8 Απριλίου, 2012 at 17:31 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply