Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σαμαράς: Απορρίπτουμε τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ

Απρίλιος 8th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Τους (τρεις) λόγους για τους οποίους απορρίπτει το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ εξήγησε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στο κλειστό στάδιο του Αιγάλεω με το οποίο ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην δυτική Αττική.

Σαμαράς: Απορρίπτουμε τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ«Διώξαμε τον Γιώργο Παπανδρέου τώρα θα διώξουμε και το ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και απέρριψε τη συγκυβέρνηση εξηγώντας ότι αυτή επιδιώκεται από τριών ειδών συμφέροντα:

Πρώτον, τη θέλει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Για να «πέσει στα μαλακά». Για να μην ψάξουμε τις τεράστιες ευθύνες του που μας πήγε στο Μνημόνιο. Νομίζουν πως θα γλιτώσουν. Αλλά δεν θα γλιτώσουν

Δεύτερον, τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ τη στηρίζουν όλα εκείνα τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα. Κι όσο το ΠΑΣΟΚ είναι στα πράγματα, ακόμα και με δεύτερο ρόλο στην κυβέρνηση, έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Ή έτσι νομίζουν. Μ’ αυτό το πλευρό να κοιμούνται.

Τρίτον, τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ την προτιμούν και όσοι – εντός κι εκτός Ελλάδος – θέλουν την αυριανή κυβέρνηση της Ελλάδας, αδύναμη και ελεγχόμενη. Αυτό επιδιώκουν. Αλλά ο κυρίαρχος ελληνικός λαός δεν θα τους κάνει το χατίρι…

Ο κ. Σαμαράς επέμεινες για «εκλογές στις 6 Μαΐου» οι εκλογές προσθέτοντας: «Οι εκλογές θα γίνουν θέλουν δεν θέλουν κάποιοι, εμείς δεν φοβόμαστε τον λαό, άλλοι κρύβονται».

Υποστήριξε ότι δικαιώθηκαν όλες του οι προβλέψεις σε σχέση με το Μνημόνιο: «Από την αρχή προειδοποιήσαμε ότι η συνταγή ήταν λάθος και αποδείχθηκε λάθος, προειδοποιήσαμε ότι θα βαθύνει η κρίση και θα μεγαλώσει το χρέος και επιβεβαιωθήκαμε. Τους έλεγα στις Βρυξέλλες ότι δεν έχω πρόβλημα με τους στόχους του Προγράμματος, αλλά δεν μπορώ να έρχομαι κάθε τόσο με το χέρι απλωμένο για την επόμενη δόση. Τα έλεγα μόνος γιατί το ΠΑΣΟΚ, ο Παπανδρέου, ο Βενιζέλος, ο Παπακωνσταντίνου τους βεβαίωναν ότι το πρόγραμμα δούλευε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε το μοιραίο λάθος όταν αποφάσισε να πάει τη χώρα σε δημοψήφισμα: ολοκληρώθηκε η καταστροφή γιατί η Ελλάδα απομονώθηκε πλήρως από την Ευρώπη».

Εξήγησε και τη δική του μεταστροφή, λέγοντας ότι ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ έφεραν τη χώρα μπροστά σε τεράστια προβλήματα έκαναν το χρέος μη βιώσιμο, οδήγησαν σε πρωτοφανή διεθνή απομόνωση και μεγάλωσαν την ύφεση. Με την πολιτική του, είπε ο κ. Σαμαράς, ήδη αντιμετωπίστηκαν τα δύο πρώτα: Το χρέος κουρεύτηκε και η Ελλάδα έπαψε να είναι απομονωμένη, ενώ «ήδη διαμηνύσαμε στους δανειστές μας ότι θα ζητήσουμε να υπάρξει ανάκαμψη». «Το ΠΑΣΟΚ μάς έδεσε χειροπόδαρα, εγώ προσπαθώ να λύσω τα δεσμά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Εκείνοι που μας κατηγορούν γιατί υπογράψαμε τη δανειακή σύμβαση, δεν προτείνουν τίποτε».

Αναφέρθηκε εκτεταμένα σε θέματα νόμου και τάξης λέγοντας ότι «δεν είναι δίκαιο και δημοκρατικό λίγες εκατοντάδες άτομα να παραλύουν τη ζωή της πόλης, λίγες εκατοντάδες κουκουλοφόροι να καίνε τις πόλεις, να υπάρχουν θύλακες εγκληματικότητας μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους». Μίλησε και για τη φορολογία λέγοντας ότι «δεν είναι δίκαιο ούτε αναπτυξιακό να πληρώνουν υπέρογκους φόρους και χαράτσια οι ίδιοι και οι ίδιοι».

Μηδενική ανοχή στο έγκλημα
Αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμά του λέγοντας: «Το πρώτο στο δικό μας πρόγραμμα είναι η ανάκαμψη, το δεύτερο η αποκατάσταση των ακραίων αδικιών για να υπάρξει κοινωνική συνοχή, τρίτη προτεραιότητα η ασφάλεια του πολίτη, μηδενική ανοχή στο έγκλημα ανάσχεση της λαθρομετανάστευσης και τέταρτο το αίσθημα δικαίου στον λαό άμεσα».

Θα τους βγάλω τις κουκούλες
Επανήλθε στο θέμα των κουκουλοφόρων επαναλαμβάνοντας ότι «θα τους βγάλω τις κουκούλες, θα δούμε τα πρόσωπά τους, θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις και τις γειτονιές μας, θα απομακρύνουμε τα γκέτο των λαθρομεταναστών τις συμμορίες των παρανόμων».

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι θα κάνει εξεταστική για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο και επιχειρηματολόγησε κατά της συγκυβέρνησης, λέγοντας ότι όλα όσα ο ίδιος υπόσχεται και είναι εν πολλοίς η άρση των συνεπειών του Μνημονίου, δεν μπορεί να τα κάνει με εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο.

Επιτέθηκε και εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου, λέγοντας ότι «ήταν εκ των βασικών συντακτών του Μνημονίου, προέβλεπε ότι μπήκε πάτος στο βαρέλι και στη συνέχεια διαλύθηκαν όλα, είναι μέσα στο κάδρο όλων των εγκλημάτων που σήμερα τα καταγγέλλουν ακόμη και τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ».

ΕΘΝΟΣ

This entry was posted on Κυριακή, Απρίλιος 8th, 2012 at 08:56 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply