Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Ευρώπη βουλιάζει και η Γερμανία ακμάζει…

8 Απριλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, η ανεργία στην Ευρώπη έσπασε κάθε ρεκόρ, για τα τελευταία 15 χρόνια.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, το 10.2% των Ευρωπαίων είναι άνεργοι, ή αλλιώς, 24.55 εκατομμύρια άνθρωποι.

Στην ευρωζώνη, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 10.8% και 17.13 εκατομμύρια.

Η Γερμανία αποτελεί την μεγάλη εξαίρεση στον κανόνα της γενικευμένης ανεργίας, αφού έχει μόνο 5.7%.

Παράδεισοι απασχόλησης είναι και οι Ολλανδία, Αυστρία, και Λουξεμβούργο με ελαφρώς μικρότερα ποσοστά ανεργίας.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Die Welt, το Βερολίνο αναζητά επειγόντως εργατικά χέρια. Υπάρχουν περιοχές, αλλά και οικονομικοί τομείς της Γερμανίας, που βρίσκονται σε φουλ παραγωγικότητα, και για αυτό ζητούν χέρια (που να γνωρίζουν γερμανικά).

Βέβαια, όπως προειδοποιεί ένας ειδικός, οι προσδοκίες όσων θέλουν να εργαστούν στην Γερμανία δεν θα πρέπει να είναι πολύ υψηλές. ‘Όπως λέει, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός με άλλες χώρες, ειδικά για καταρτισμένους εργαζόμενους. Για παράδειγμα, οι ακαδημαϊκοί που γνωρίζουν την αγγλική, προτιμούν να εργαστούν στη Βρετανία.

Πάντως, όπως καταλήγει η εφημερίδα, το Βερολίνο δεν ανησυχεί μη τυχόν και σημειωθεί «επέλαση» Ελλήνων και Ισπανών ανέργων.

presseurop.eu

S.A.

 

This entry was posted on Κυριακή, 8 Απριλίου, 2012 at 16:44 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply