http://www.newsbeast.gr/files/temp/81281B323E627A44F7024496642174FF.jpgΣοβαρά προβλήματα στους εκδρομείς του Πάσχα, στους νησιώτες, αλλά και σε τουριστικές επιχειρήσεις, θα προκαλέσει η σημερινή απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει τελικά στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Μεγάλης Εβδομάδας, παρά τις έντονες πιέσεις τουριστικών φορέων και επιμελητηρίων, αλλά και παραγόντων της αγοράς.

Η ΠΝΟ σε σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της αποφάσισε να μη προχωρήσει σε ψηφοφορία, καθώς τα αιτήματα που απαντήθηκαν χθες από το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας δεν τους ικανοποίησαν και η απεργιακή κινητοποίηση της Μ. Τρίτης και Μ. Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Το υπουργείο Ανάπτυξης -αλλά και το υπ.Υγείας- διαβεβαίωσε χθες την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, ότι είναι ανοιχτό να διεξάγει διάλογο και να δώσει οποιεσδήποτε διευκρινίσεις και επί των γραπτών θέσεων που επιδόθηκαν χθες προς το προεδρείο της ναυτικής συνομοσπονδίας, μέσα στο Σαββατοκύριακο ακόμα και τη Δευτέρα.

Η υπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου δήλωσε χθες, μετά τη συνάντησή της με την ΠΝΟ, ότι η ναυτιλία και η ναυτεργασία έχουν μεγάλα και εκρηκτικά προβλήματα. Δήλωσε ότι στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων συζητήθηκαν και δόθηκαν εξηγήσεις και λύσεις, στο πλαίσιο του εφικτού και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων, σε όλα τα μεγάλα προβλήματα των ναυτικών, που αφορούν την υγεία, την ασφάλιση, τη σύνταξη, το ταμείο των ναυτικών, αλλά και προγράμματα που αφορούν την ανεργία και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι από την προηγούμενη συνάντηση με τους ναυτεργάτες υπάρχει συνέχεια και συνέπεια σε όσα συμφωνήθηκαν με την ΠΝΟ.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.