Αστικός μύθος ή ωμή πραγματικότητα που παραπέμπει σε ταινία τρόμου; Το προσεχές μέλλον θα δείξει αν θα επαληθευτούν οι γαλατικοί φόβοι που συνοψίζονται σε ένα ερώτημα, το οποίο έχει σπείρει τον πανικό: Υπάρχει τελικά ένας νέος κατά συρροήν δολοφόνος στα παρισινά προάστια;

Η γαλλική αστυνομία έχει ήδη εκφράσει εξωστρεφώς την έντονη ανησυχία ότι ένας μοναχικός σίριαλ κίλερ κυκλοφορεί στα νότια προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας. Πιστεύεται ότι εκείνος προκάλεσε τον θάνατο της 47χρονης μητέρας αλγερινής καταγωγής στο Γκρινί, ενώ κυριαρχεί η πεποίθηση ότι έχει σχέση με τα άλλα τρία παρόμοια εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί στην ευρύτερη περιοχή από τον περασμένο Νοέμβριο.

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα, ακόμα περισσότεροι φόβοι και ένα γεγονός. Η Γαλλία επανέρχεται για τρίτη φορά μέσα σε λίγες μέρες στο διεθνές προσκήνιο για κρούσματα τυφλής βίας. Τι σημαίνει αυτό για τη γαλατική κοινωνία που κάποτε κυοφόρησε έναν πολιτισμό ελευθερίας;

Προς το παρόν δεν έχει γίνει κανείς συσχετισμός μεταξύ των δολοφονιών στις παρυφές των Παρισίων και των εγκλημάτων της Τουλούζης, όπου ο Μοχάμεντ Μέρα, ο Γάλλος αλγερινής καταγωγής, περιφερόταν με ένα σκούτερ και εκτελούσε τα θύματά του με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Το μοναδικό κοινό σημείο, εκτός από το ότι και αυτός ο δολοφόνος ήταν μοτοσικλετιστής που διέφυγε με το δίκυκλό του, είναι η έκφραση βίας.

Η 47χρονη πυροβολήθηκε εν ψυχρώ στην είσοδο της πολυκατοικίας της στην υποβαθμισμένη συνοικία Γκραντ Μποντ. Στην ίδια περιφέρεια, με όπλο του ίδιου διαμετρήματος έχουν λάβει χώρα ακόμα τρεις ανθρωποκτονίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Liberation» που επικαλείται πηγή φιλικά προσκείμενη στις Αρχές, οι ερευνητές έχουν ήδη αποκλείσει την πιθανότητα να υπάρχει πολιτικό ή θρησκευτικό κίνητρο, ενώ κυριαρχεί η άποψη ότι πρόκειται για «ψυχικά ανισόρροπο» δολοφόνο.

Ακόμα και αν υπάρχει μια παραληρηματική ιδέα που αποτέλεσε κίνητρο για τον δράστη, παραμένει μυστηριώδες, δεδομένου ότι δεν φαίνεται να υπάρχει καμία εμφανής σχέση μεταξύ των θυμάτων. Οπως και να έχει, η Γαλλία ταξίδεψε για άλλη μια φορά «βαμμένη στο αίμα»…

Δήμητρα Αθανασοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.