http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/84A74D5F5891CD1EFE7EE4F5D7A99E0F.jpgΠερισσότεροι από 600.000 υπολογιστές Mac της Apple έχουν προσβληθεί από έναν ιό, μετά από επίθεση που εξαπέλυσαν κυβερνοεγκληματίες στο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας, σύμφωνα με την εταιρεία λογισμικού ασφάλειας Dr. Web.

Πρόκειται για ιό του τύπου «Δούρειος Ίππος» (Trojan Horse) με την ονομασία BackDoor.Flashback, ο οποίος δημιουργήθηκε ειδικά με στόχο να διεισδύει στους υπολογιστές χωρίς να εντοπίζεται και να κλέβει ευαίσθητα δεδομένα όπως κωδικούς ή δεδομένα τραπεζικών λογαριασμών.

«Όλα όσα έμαθαν οι πειρατές επιτιθέμενοι στον κόσμο των PC αρχίζει να μεταφέρεται στον κόσμο των Mac», επιβεβαίωσε, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το στέλεχος της εταιρείας ασφαλείας McAfee Ντέιβ Μάρκους.

Οι κυβεροεγκληματίες εξαπατούν τους χρήστες των Mac προτρέποντάς τους να κατεβάσουν μια ψεύτικη νέα εκδοχή του λογισμικού Adobe Flash, που είναι στην πραγματικότητα ένας «Δούρειος Ίππος».

Ο ιός επισημάνθηκε τη Δευτέρα από τη φινλανδική εταιρεία λογισμικού ασφάλειας F-Secure. Την Τετάρτη, η εταιρεία Dr. Web εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως εκτιμά ότι «το δίκτυο των υπολογιστών που προσβλήθηκαν από τον Δούρειο Ίππο BackDoor.Flashback περιλαμβάνει πάνω από 550.000 συσκευές, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται στις ΗΠΑ και τον Καναδά».

«Αυτό διαψεύδει για άλλη μια φορά τους ισχυρισμούς ορισμένων ειδικών σύμφωνα με τους οποίους δεν υφίσταται απειλή για το σύστημα Mac OS X» της Apple, πρόσθετε η Dr. Web.

Η Apple δεν σχολίασε την είδηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.