Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δεν είναι ευπρόσδεκτος ο Πούτιν στο Άγιο Όρος (Vid)

Απρίλιος 7th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Γιατί η Ελλάδα αρνήθηκε στον Βλαντιμίρ Πούτιν το αίτημα να επισκεφθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα το Άγιο Όρος

Το αίτημα του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, να επισκεφθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα το Άγιο Όρος και το Βατοπέδι αρνήθηκε η ελληνική κυβέρνηση, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια του Κρεμλίνου.

Ο Πούτιν εξέφρασε την προσωπική του επιθυμία να επισκεφτεί το Άγιο Όρος και να συναντηθεί με τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ.

Η απάντηση όμως της ελληνικής κυβέρνησης ήταν αρνητική και στηρίχθηκε στον ισχυρισμό, ότι κατά την περίοδο εκείνη ο κρατικός μηχανισμός της χώρας θα βρίσκεται σε άδεια.

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Γρ. Δελαβέκουρας, δήλωσε σχετικά:
«Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος στη χώρα μας. Άλλωστε, πέραν των ιστορικών, φιλικών δεσμών που συνδέουν τις δύο χώρες, θα αποτελούσε ξεχωριστή τιμή για την Ελλάδα, να είναι η πρώτη χώρα που θα επισκεφθεί ο κ. Πούτιν μετά την πρόσφατη εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Ρωσικής Δημοκρατίας.

Θα χαρούμε πολύ να τον υποδεχθούμε και ελπίζουμε να επισκεφθεί τη χώρα μας το συντομότερο δυνατόν, το Πάσχα ή αργότερα, είτε ιδιωτικά ή επίσημα, στο Άγιο Όρος ή οπουδήποτε αλλού».

Αρνήθηκαν στον Πούτιν να επισκεφθεί το Άγιον Όρος από fon1972

http://news247.gr

This entry was posted on Σάββατο, Απρίλιος 7th, 2012 at 10:32 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply