Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαλένθια και Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μπιλμπάο είναι τα ζευγάρια των ημιτελικών του Europa League, μετά τις ρεβάνς των προημιτελικών που έγιναν το βράδυ της Πέμπτης. Η Μέταλιστ έφτασε πιο κοντά στο να «σπάσει» την ιβηρική τετράδα, αλλά αστόχησε σε πέναλτι με τον Κλέιτον Ξαβιέρ στο 64′ και έχασε την ευκαιρία.

Τρόμος η Βαλένθια…
Τον «τρόμο» σκόρπισε η Βαλένθια, που συνέτριψε 4-0 την Αλκμααρ και προκρίθηκε άνετα στους «4» του Europa League. Δύο γρήγορα γκολ του Ραμί (15΄,17΄) ανέτρεψαν το σκορ του πρώτου αγώνα (2-1 υπέρ της ολλανδικής ομάδας), ενώ στη συνέχεια οι Ζόρντι Αλμπα (56΄), Πάμπλο Ερνάντεθ (80΄) έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση των «νυχτερίδων», που θα αντιμετωπίσουν την Ατλέτικο Μαδρίτης στον ισπανικό «εμφύλιο» των ημιτελικών.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Ουνάι Εμερί): Ντιέγκο Αλβες, Ραμί, Μπαραγάν, Ζόρντι Αλμπα, Ρικάρντο Κόστα, Ματιέ, Μεχμέτ Τοπάλ, Φεγκούλι (76΄ Πάμπλο Ερνάντεθ), Ζόνας (68΄ Παρέχο), Τίνο Κόστα (84΄ Μαντούρο), Σολντάδο

ΑΛΚΜΑΑΡ (Χέρτιαν Φερμπέικ): Εστέμπαν, Μαρσέλις, Φίργκεβερ, Πόουλσεν, Μοϊσάντερ, Μάχερ, Μάρτενς, Ελμ, Χόλμαν (46΄ Γκούντμουντσον), Αλτιντορ (69΄ Μπένσοπ), Μπέιρενς (79΄ Φάλκενμπουργκ)

Το «πάλεψε» η Σάλκε

Η Σάλκε πάλεψε στο «Σαν Μαμές», αλλά η Αθλέτικ Μπιλμπάο πήρε -όπως αναμενόταν- την πρόκριση στους ημιτελικούς του Europa League μετά το 2-2, απόψε στη Χώρα των Βάσκων. Η ομάδα-έκπληξη του θεσμού είχε επικρατήσει 4-2 στη Γερμανία και το έργο της Σάλκε ήταν εξ αρχής πολύ δύσκολο. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές με τον Χούντελααρ στο 29΄ και τον Ραούλ στο 52΄, όμως σε αμφότερες η Αθλέτικ είχε τις απαντήσεις, πρώτη με τον Ιμπάι Γκόμες (41΄) και στη συνέχεια με τον Σουσαέτα στο 55΄. Στους ημιτελικούς οι Βάσκοι θα αντιμετωπίσουν την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Μαρσέλο Μπιέλσα): Ιραϊθόθ, Αουρτενέτσε, Αμορεμπιέτα, Ιραόλα, Εκίσα, Ντε Μάρκος, Χάβι Μαρτίνες, Γιορέντε (59΄ Τοκέρο), Σουσαέτα, Μουνιαΐν, Αντερ Ερέρα (30΄ Ιμπάι Γκόμες, 74΄ Σαν Χοσέ)

ΣΑΛΚΕ (Χούουμπ Στέφενς): Ούνερσταλ, Εσκουδέρο, Χόογκλαντ, Παπαδόπουλος, Χόλτμπι (72΄ Χέγκερ), Τζόουνς, Χουράδο (60΄ Φαρφάν), Μάτιπ, Ραούλ, Ομπάσι (62΄ Μαρικά), Χούντελααρ.

Άνετη η Ατλέτικο…

Με γκολ του Ρανταμέλ Φαλκάο στο 87΄ η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε το Ανόβερο 2-1 στη ρεβάνς των προημιτελικών του Europa League και προκρίθηκε στους “4” όπου θα αντιμετωπίσει τη Βαλένθια. Οι «ροχιμπλάνκος» που είχαν επικρατήσει με το ίδιο σκορ και στον πρώτο αγώνα, προηγήθηκαν με τον Αντριαν Λόπεθ στο 62΄, ενώ ο Μάμε Ντιούφ ισοφάρισε προσωρινά για τους γηπεδούχους στο 81΄.

Ανόβερο (Μίρκο Σλόμκα):
Τσίλερ, Πόγκατετς, Έγκιμαν, Τσερούντολο, Πάντερ (86΄ Σόμπιεχ), Σουλτς (73΄ Σμίντεμπαχ), Πίντο, Ράους (71΄ Αμπντελάουε), Για Κόναν, Σλάουντραφ, Ντιουφ.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε):
Κουρτουά, Γκοντίν, Λουίς Φελίπε, Περέα, Μιράντα, Μάριο Σουάρες, Τιάγκο, Κόκε (65΄ Σάλβιο), Άντριαν Λόπεθ, Φαλκάο, Ντιέγκο (88΄ Αλβάρο)


Αστόχησε και αποκλείστηκε η Μέταλιστ

Ο Κλέιτον Ξαβιέρ ήταν αυτός που είχε κρατήσει ζωντανό το όνειρο της Μέταλιστ Χάρκιβ, μειώνοντας με πέναλτι 2-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου αγώνα με τη Σπόρτινγκ, στη Λισαβόνα. Σήμερα στο Χάρκοβο, ο ίδιος παίκτης ήταν ο μοιραίος, αφού το πέναλτι που εκτέλεσε στο 64΄ αποκρούστηκε από τον Ρούι Πατρίσιο κι έτσι με το τελικό 1-1 η πορτογαλική ομάδα προκρίθηκε στους «4» του Europa League. Ο νεαρός Ολλανδός Φαν Βόλφσβινκελ έδωσε προβάδισμα στη Σπόρτινγκ στο 44΄, ενώ ο Κριστάλντο ισοφάρισε στο 57΄. Στους ημιτελικούς η Σπόρτινγκ θα αντιμετωπίσει την Αθλέτικ Μπιλμπάο

ΜΕΤΑΛΙΣΤ (Μίρον Μάρκεβιτς): Γκοριάινοφ, Βιλάγκρα, Μπερέβοσουκ, Πσενίτσνικ (85΄ Μπλάνκο), Ομπράντοβιτς, Εντμαρ (46΄ Ντέβιτς) , Κλέιτον, Σόσα, Τόρες (71΄ Μάρλος), Κριστάλντο, Τάισον

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ. (Ρικάρντο Σα Πίντο): Ρούι Πατρίσιο, Πόλγκα, Περέιρα, Ινσούα, Ζαντάο, Σάαρς, Ιζμαϊλοφ, Καπέλ (83΄ Εβάλντο), Φερνάντες (60΄ Ρενάτο Νέτο), Αντρέ Μάρτινς (72΄ Αντρέ Σάντος), Φαν Βόλφσβινκελ

Τα ζευγάρια στα ημιτελικά (19 και 26 Απριλίου)
Ατλέτικο – Βαλένθια
Σπόρτινγκ – Μπιλμπάο

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.