Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Λαγκάρντ: Δεν έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος της χρεοκοπίας για την Ελλάδα…

6 Απριλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Λαγκάρντ: Δεν έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος της χρεοκοπίας για την ΕλλάδαΟ κίνδυνος χρεοκοπίας δεν έχει απομακρυνθεί από την Ελλάδα, εκτιμά η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Η γαλλίδα επικεφαλής του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οργανισμού θεωρεί επίσης ότι ούτε η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη και την ΕΕ είναι εξασφαλισμένη, αφού ενδέχεται να υποχρεωθεί να εγκαταλείψει και την ενωμένη Ευρώπη και το ευρώ.

Αφορμή των σκέψεων αυτών που εκθέτει η Λαγκάρντ στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS (η συνέντευξή της θα μεταδοθεί στην εκπομπή «60 Λεπτά» την Κυριακή) είναι οι επερχόμενες ελληνικές εκλογές. Διότι επισημαίνει ρητώς ότι «είναι άκρως αναγκαίο να εξυπηρετηθεί με συνέπεια από την κυβέρνηση που θα προκύψει το συμφωνηθέν πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων το οποίο έχει συμφωνήσει η Ελλάδα».

Όπως είπε χαρακτηριστικά η Λαγκάρντ, «υπάρχουν ακόμα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και αρκετές χώρες τις Νότιας Ευρώπης και επίσης την Ιρλανδία».

This entry was posted on Παρασκευή, 6 Απριλίου, 2012 at 20:37 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply