Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εκτός φυλακής η Κ. Καρακατσάνη της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”

6 Απριλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://media.megatv.com/filesystem/images/20111002/engine/mega_LARGE_t_53761_970963_type12250.jpgΑποφυλακίζεται με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών της Αθήνας η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη η οποία είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη έντεκα ετών για συμμετοχή της στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, ενώ της είχε αναγνωριστεί και το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Το Πενταμελές Εφετείο έκανε δεκτή αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής στην οποία η καταδικασθείσα επικαλείτο τις βλάβες που υφίσταται από τον εγκλεισμό της. Πέραν των κακών συνθηκών διαβίωσης που επικρατούν στις φυλακές, η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη επεσήμανε ότι ο εγκλεισμός της επιδείνωνε τα οικονομικά αλλά και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν μέλη της οικογενείας της. Περαιτέρω όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην αίτησή της στερούσε από την ίδια “τα πιο δημιουργικά χρόνια της ζωής της”.

Το δικαστήριο της επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα. Η συζήτηση της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής της είχε αναβληθεί τρεις φορές με το σκεπτικό ότι εκκρεμούσε η καθαρογραφή της καταδικαστικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Σημειωτέον ότι μέχρι σήμερα, δέκα μήνες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το σκεπτικό της απόφασης δεν έχει ακόμα καθαρογραφεί.

“Η απόφαση αποτελεί δικαίωση για την Κωνσταντίνα Καρακατσάνη, που χρειάσθηκε να παραμείνει 2 χρόνια έγκλειστη, μέχρι τα 21 της, ζητώντας να μάθει για ποιο λόγο φυλακίσθηκε, χωρίς να παίρνει καμία απάντηση ούτε από τη Δικαιοσύνη ούτε από την Πολιτεία. Η εξουθένωση νέων ανθρώπων, επειδή εκφέρουν έναν συγκροτημένο πολιτικό λόγο και αντίλογο, δεν είναι ούτε πράξη δικαιοσύνης ούτε πράξη δημοκρατίας”. δήλωσε η συνήγορός της Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Mega tv

This entry was posted on Παρασκευή, 6 Απριλίου, 2012 at 17:23 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply