Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έφυγε από τη ζωή ο “πατέρας” της Porsche

6 Απριλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Είχε σχεδιάσει την Πόρσε 911

Ο Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε, εγγονός του ιδρυτή της γερμανικής εταιρείας κατασκευής σπορ αυτοκινήτων και σχεδιαστής της Πόρσε 911, πέθανε την Πέμπτη.

“Λυπούμαστε για το θάνατο του Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ομίλου Ματίας Μίλερ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

“Ως σχεδιαστής της Πόρσε 911, δημιούργησε στην εταιρεία μας ένα νέο πρότυπο που χαρακτηρίζει ακόμα και σήμερα τα σπορ αυτοκίνητα μας”, είπε, προσθέτοντας ότι “η φιλοσοφία του για σχεδιασμό ποιότητας είναι για εμάς μια κληρονομιά, που θα συνεχίσουμε να αγαπούμε και στο μέλλον”.

Ο όμιλος είναι πλέον σήμερα στην έβδομη ‘γενιά’ των 911 και παρουσίασε τον Ιανουάριο στο Ντιτρόιτ, την τελευταία έκδοση καμπριολέ του μοντέλου.

Γεννημένος στις 11 Δεκεμβρίου του 1935 στη Στουτγάρδη, ο Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε–ο μεγαλύτερος από τα τέσσερα παιδιά του Φέρντιναντ Πόρσε του επονομαζόμενου και “Φέρι”, γιου του ιδρυτή της μάρκας πέθανε στο Σάλτσμπουργκ, σε ηλικία 76 ετών.

Είχε αναλάβει το στούντιο σχεδίασης της μάρκας το 1962 και ανέπτυξε την 911 που το 1963 εγκαινίασε μια νέα εποχή για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Αρχικά, η Πόρσε 911 επρόκειτο να ονομαστεί 901, αλλά η γαλλική Πεζώ είχε ήδη καταθέσει τις δικές της τριψήφιες ονομασίες με το μηδέν στο μέσον, γεγονός που ανάγκασε τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να αλλάξει τον αριθμό του μοντέλου.
Στη δεκαετία του 1970, ο Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε ήταν επίσης υπεύθυνος για τη διαφοροποίηση της μάρκας μέσω αξεσουάρ μόδας, όπως τα γυαλιά τα ρολόγια ή τα είδη γραφείου.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

This entry was posted on Παρασκευή, 6 Απριλίου, 2012 at 18:45 and is filed under ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply