Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 5-2 του ΑΠΟΕΛ στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 3-0 στο πρώτο ματς στην Κύπρο, πήρε εύκολα την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου.

Με γκολ των Ρονάλντο (26′,75′), Κακά (37′), Καγεχόν (80′), Ντι Μαρία (84′) η ομάδα του Μουρίνιο έφτασε στη νίκη, ενώ ο ΑΠΟΕΛ αποχαιρετά τη διοργάνωση έχοντας καταγράψει την μεγαλύτερη επιτυχία του κυπριακού ποδοσφαίρου και το γιόρτασε με δύο γκολ στη Μαδρίτη, τα οποία πέτυχε ο Γκουστάβο Μαντούκα στο 67′ και ο Εστέμπαν Σολάρι στο 82′ με πέναλτι που κέρδισε ο Αντόρνο από τον Αλτιντόπ.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοζέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο (46΄ Καγεχόν), Βαράν, Σαχίν, Γκρανέρο (65΄ Αλμπιόλ), Κακά, Αλτιντόπ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (55΄ Ντι Μαρία).

ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Πάρντο, Πάουλο Ζόρζε, Πουρσαϊτίδης, Μποαβεντούρα, Κακά, Χαραλαμπίδης, Μαντούκα (68΄ Αντόρνο), Πίντο (78΄ Σατσιάς), Νούνο Μοράις, Μαρσίνιο, Αΐλτον (70΄ Σολάρι).

Πρόκριση θρίλερ η Τσέλσι…

Αντίθετα, η Τσέλσι αν και προηγήθηκε στο Στάμφορντ Μπριτζ και με τη Μπενφίκα να αγωνίζεται με δέκα παίκτες από το τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, μετέτρεψε σε θρίλερ την πρόκρισή της στα ημιτελικά, όπου θα βρει μπροστά της την Μπαρτσελόνα (θα την υποδεχθεί στις 18 Απριλίου).

Οι Πορτογάλοι ισοφάρισαν πέντε λεπτά πριν τη λήξη το ματς και πίεσαν για το γκολ της πρόκρισης, αλλά ο συμπατριώτης τους Μεϊρέλες, με γκολ στις καθυστερήσεις έγραψε το τελικό 2-1 και «κλείδωσε» την πρόκριση για τους Μπλε που είχαν επικρατήσει και με 1-0 στο πρώτο ματς.

Η Τσέλσι άνοιξε το σκορ στο 21΄ με το πέναλτι του Λάμπαρντ (3ο γκολ σε 9 αγώνες). Προηγήθηκε το άτσαλο μαρκάρισμα του Χάβι Γκαρσία στον Ασλεϊ Κόουλ μέσα στην περιοχή.

Τα πράγματα απλουστεύθηκαν για τους Λονδρέζους στο 40′, όταν ο Μάξι Περέιρα έκανε “εγκληματικό” τάκλιν στον Ομπι Μίκελ, ενώ είχε ήδη παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα στην φάση του πέναλτι.

Ο Σκόμινα χωρίς καμία χρονοτριβή τον έστειλε στ΄ αποδυτήρια. Πέντε λεπτά πριν το τέλος, ο Χάβι Γκαρσία με κεφαλιά έκανε το 1-1 κι “έβαλε φωτιά” στο ματς, αλλά ο Μεϊρέλες στις καθυστερήσεις έβαλε τέλος στα όνειρα των Πορτογάλων (2-1).

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Κίτρινες: Ιβάνοβιτς, Ραμίρες, Ομπι Μίκελ – Καρντόσο, Περέιρα, Σέζαρ, Αϊμάρ

Κόκκινες: Μάξι Περέιρα (40΄ δεύτερη κίτρινη)

ΤΣΕΛΣΙ (Ρομπέρτο Ντι Ματέο):
Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Τέρι (60΄ Κέιχιλ), Κόουλ, Ομπι Μίκελ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μάτα (79΄ Μεϊρέλες), Τόρες (88΄ Ντρογκμπά), Καλού

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Αρτούρ Ζόρζε): Μοράες, Περέιρα, Γκαρσία, Εμερσον, Καμπντεβίλα, Βίτσελ, Μάτιτς, Σέζαρ (73΄ Ροντρίγκο), Αϊμάρ, Καρντόσο (57΄ Ολιβέιρα), Γκαϊτάν (61΄ Τζαλό)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.