Πληθώρα 2Χ2 για το ελληνικό πρωτάθλημα Motocross το οποίο συνεχίζει ακάθεκτο. Οι 130 συμμετέχοντες και οι πολλές εκατοντάδες  θεατών (ξεπέρασαν κατά πολύ τους 1.000) που έδωσαν συνάντηση στην πίστα των Γιαννιτσών, οριοθετούν μια ανέλπιστα θετική πορεία. Πλειάδα θεατών που για άλλη μια φορά παρακολούθησαν τον αγώνα μέχρι τον τελευταίο γύρο αφού οι εξελίξεις τους κράτησαν στις μύτες των ποδιών.

Με την ΕΜΥ να προβλέπει δυνατό ήλιο και ζέστη, ο ενθουσιώδης ΟΦΜΓιαννιτσών «υπερέβαλλε εαυτόν» στο βρέξιμο της διαδρομής, ιδίως στα 6 τεχνητά «σαμαράκια» κάτι που μαζί με το ιδιότυπο του υπεδάφους «υποκίνησε» γλιστρήματα και ανεξέλεγκτες πλαγιολισθήσεις που συνέβαλλαν, μαζί και με νέες εμφανίσεις σε ανατροπή του αγωνιστικού κατεστημένου όπως αυτό είχε στηθεί μετά τον πρώτο αγώνα. Κανείς δεν περίμενε 6 νέους νικητές σκελών σε 1 αγώνα!!

Ετσι ο ταχύτερος στις δοκιμές της κατηγορίας ΜΧ2 Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha) έμεινε, στο α’ σκέλος, πίσω από τον πολύ κεφάτο και αλάνθαστο Παναγιώτη Παπίλα (Honda) που αν και τερμάτισε 6ος στο β’ σκέλος (πτώση) ήταν ο τελικός νικητής αφού στο β’ σκέλος ο πρωτοπόρος Κοντολέτας συγκρούστηκε στον προτελευταίο γύρο με τον Νίκο Λυρίου και έμεινε στην 5η θέση. Εκπληκτικό αγώνα έκανε, κυρίως στο β’ σκέλος ο Μανώλης Κρητικός (Yamaha) που έγινε ο μικρότερος σε ηλικία (15ετών, 2 μηνών) νικητής πρωταθληματικού σκέλους στις κύριες κατηγορίες και μάλιστα οδηγώντας μια δίχρονη μοτοσυκλέτα 125 (κέρδισε φυσικά και την δίχρονη κατηγορία ΜΧ2Τ). Εξοχη εμφάνιση, στο β’ σκέλος και για τον Αλέξανδρο Γεωργαντά (Husqvarna) αλλά και για τον κοντοχωριανό του (Κατερίνη-Θεσσαλονίκη) Γιάννη Τουρατζίδη (Yamaha). Οι Βούλγαροι Krastev & Angelov εν μπόρεσαν να πιέσουν  τους έλληνες συναθλητές τους όπως έκαναν στον 1ο αγώνα στην Χαλκίδα.

Στην κατηγορία ΜΧ1 ο Παναγιώτης Κουζής (Honda) έφυγε με άλλες 2 καρώ σημαίες αλλά όπως δήλωσε και ο ίδιος, ο Δημήτρης Βαγγελάκος τον πίεσε δεόντως στο β’ σκέλος, κάτι που έκανε ο Βαγγελάκος και στο α’ αλλά… στον πάντα κεφάτο Γιώργο Ηλιόπουλο (ΚΤΜ). Δεν απέφυγε τα λάθη ο Μανώλης Σκύβαλος (Honda) και έμεινε στην 4η και 5η θέση στις οποίες εναλλάχθηκε με τον ομόσταυλό του Βασίλη Σιαφαρίκα (Honda). Εντυπωσιακή επανεμφάνιση σε αγώνα πρωταθλήματος για τον Θόδωρο Κουτσάκη (ΚΤΜ), σταθερή άνοδος και για τον Σοφοκλή Μαμμωνά, εντυπωσιακός ο Βεροιώτης Παν. Καδόγλου.

Πολύ ωραίο αγώνα είδαμε το Σάββατο στην ΟΡΕΝ με τον Ξανθιώτη Μάρκο Καρασακαλίδη (Honda) να κάνει μια εντυπωσιακή επανεμφάνιση και να επικρατεί του Σταμάτη Λυρίου (Kawasaki) που είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Με εκπλήξεις ο αγώνας της Κυριακής όπου ο καταξιωμένος Βασίλης Ράπτης (Kawasaki) πιστοποίησε την εμπειρία του κατακτώντας την νίκη μπροστά από τον εκπληκτικό Ροδίτη Φίλιππο Γιακουμάκη και το θεωρητικά αδύναμο Yamaha 125 του!. Ατυχος, ο δυνατός το Σάββατο Κυριάκος Κουτσιούκωστας (Suzuki) που εγκατέλειψε στον κυριακάτικο αγώνα.

Αγωνιώδεις οι εξελίξεις στα Quad με τον Αριστείδη Τριανταφύλλου (Suzuki) να κατακτά 2 πειστικές νίκες παρά την πίεση του ομόσταυλού του (Tattoo Racing), του Στέλιου Τσίγκου (Yamaha). Αλέκος Κατσινέλης (ΚΤΜ) και Γιώργος Χαραλάμπους πήραν από μια 3η θέση ισοβαθμώντας, στα 2 σκέλη του αγώνα, μεταξύ τους αλλά και με τον σταθερό Κώστα Ντούζο (Kawasaki)!.

Αναπάντεχη επιστροφή στην δράση για τον Κερκυραίο Βασίλη Κορωνάκη (ΚΤΜ) ο οποίος έδειξε να μην έχει αντίπαλο, τόσο σε στεγνό ή βρεγμένο τερέν κερδίζοντας και τα 2 σκέλη της Junior χωρίς ιδιαίτερη πίεση από τον, 2πλό νικητή του πρώτου αγώνα, Γιώργο Γαβρίλη (ΚΤΜ). Λίγο πιο πίσω, ο τοπικός Δημήτρης Καρατζιάς (Yamaha), ο Δημήτρης Τουρατζίδης (Yamaha) και ο Γιώργος Ευμορφιάδης είχαν την μονομαχίες τους με τον Καρατζιά να κρατά την «τριτιά» στην πόλη του.

Τέλος, στην Mini, Βασίλη Γρηγοριάδη τραυματία (όχι σοβαρά) η υπόθεση διπλή νίκη φαινόταν εύκολη για τον Γρηγόρη Κραμβουσιάνο (ΚΤΜ) αλλά ο νεαρότατος Ανδρέας Ανδρέου (ΚΤΜ) απέδειξε ότι η σκληρή δουλειά και το πείσμα αμείβεται  και κέρδισε με άνεση το β’ σκέλος σε ηλικία 8,5 ετών!

Ανάμεσα στους ενθουσιασμένους θεατές, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Πέλλας κ. Κυριάκος Παντελίδη που δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον παλμό του αγώνα.

Στους άτυχους του αγώνα ο Νάσος Λάμπρου (Quad) και, κυρίως, ο Αλέξανδρος Μπαλατσούρας (ΜΧ2). Περαστικά!!!

Σύσσωμη η ελληνική Motocrossοκοινωνία κρέμεται από τα χείλη του …. Πρωθυπουργού αφού στο πρόγραμμα, ο επόμενος αγώνας που θα γίνει στο Argos Motocross Park έχει οριστεί για τις 6 Μαΐου, ημέρα που μπορεί (…) να γίνουν οι εθνικές εκλογές.

Αποτελέσματα στο http://www.sportstiming.gr/live/results/moto/mx.html

Bαθμολογίες στο www.amotoe.gr

Ευχαριστούμε το motorsite.gr & τον Θοδ. Ερμήλιο για τις φωτό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.