Πέρασαν με ισοπαλίες

Ο Μήτρογλου (δεξιά) σκαρφάλωσε στην εξέδρα για να πανηγυρίσει το γκολ της πρόκρισηςΟ Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος, 0-0, με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» και συ συνδυασμό με τη νίκη του με 1-0 στο «Γ.Καραϊσκάκης» στο πρώτο ματς, πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αντίπαλός του θα είναι ο Ατρόμητος που θα διεκδικήσει το τρόπαιο για δεύτερη διαδοχική χρονιά, καθώς απέσπασε «χρυσή» ισοπαλία με 2-2 από τον Αστέρα (0-0 στο πρώτο ματς του Περιστερίου) που έπαιζε με 10 παίκτες από το 6′ λόγω αποβολή του Μπαρτολίνι.

Ωστόσο, ο Αστέρας αντέδρασε και προηγήθηκε 2-1, αλλά από ένα τραγικό λάθος του Πουλίδο, δέχτηκε την ισοφάριση.
Πρόκριση στον τελικό για τον Ολυμπιακό και ολοταχώς για το νταμπλ

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με τον ΟΦΗ στον β’ αγώνα της ημιτελικής φάσης στο Ηράκλειο και υπερίσχυσε λόγω της νίκης του με 1-0 στον α’ αγώνα.

Το α’ ημίχρονο κύλησε χωρίς κάτι σημαντικό. Ο Ολυμπιακός διατήρησε μία φλύαρη υπεροχή, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη εστία. Μία μόνο φάση έκανε κι αυτή στο 18′, όταν σε σέντρα του Ιμπαγάσα, ο Μαρκάνο έπιασε την κεφαλιά και ο Σαχσανίδης απέκρουσε με δυσκολία.

Από τη δική του μεριά ο ΟΦΗ προσπαθούσε να πρεσάρει ψηλά για να εκμεταλλευτεί κάποιο λάθος των αντιπάλων του, όμως επίσης δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια δύσκολη κατάσταση στην εστία του πρώην τερματοφύλακά του (έπαιξε ο Κάρολ αντί του Μέγερι). Ετσι ήρθε φυσιολογικά το «στείρο» 0-0 στη λήξη του πρώτου 45λεπτου.

Στους ίδιους ρυθμούς κύλησε και το β’ ημίχρονο. Στο 55′ το διαγώνιο σουτ του Τοροσίδη έφυγε ελάχιστα άουτ και πέραν αυτού… ουδέν για αρκετή ώρα!

Στο 79′ το σουτ του Ζορμπά έφυγε δίπλα από το δοκάρι, στην καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στον αγώνα. Ετσι, το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος και ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση για τον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πίτσος – Ορμπάιθ, Τζιμπούρ

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος):
Σαχσανίδης, Πίτσος, Μπούρμπος, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Κάλαϊτζιτς (82′ Ουκάρ), Βερόν, Ζόρντι Λόπεζ, Χόρχε Λόπεθ (73′ Ζορμπάς), Παπουλής, Μάντζιος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κάρολ, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα (64′ Μακούν), Μιραλάς, Τζιμπούρ (92′ Φουστέρ), Αμπντούν (85′ Χολέμπας).
Στον τελικό του Κυπέλλου για δεύτερη διαδοχική χρονιά ο Ατρόμητος

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά ο Ατρόμητος στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη απέσπασε ισοπαλία 2-2 στην Τρίπολη από τον Αστέρα και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου ματς στο Περιστέρι, πήρε την πρόκριση για τον τελικό του θεσμού χάρη στα εκτός έδρας τέρματα.

Ο Τάτος στα 15′ και ο Μήτρογλου στο 72′ πέτυχαν τα γκολ των «κυανόλευκων», ενώ για τους Αρκάδες, που αγωνίζονταν από το 6ο λεπτό με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μπαρτολίνι, σκόραραν ο Ροτζέριο (21′ πέν.) και ο Ναβάρο (47′). Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Σκόνδρας.

Η ισορροπία που υπήρχε στο ζευγάρι από το πρώτο παιχνίδι… διαταράχθηκε μόλις στο έκτο λεπτό, όταν ο Μπαρτολίνι έχασε το κοντρόλ της μπάλας λίγο έξω από την περιοχή και στη συνέχεια αναγκάστηκε να ανατρέψει τον Τάτο που έβγαινε μόνος απέναντι στον Μπαντή.

Ο Τάσος Κάκος καταλόγισε το φάουλ και απέβαλε σωστά τον αμυντικό του Αστέρα, που έμεινε πολύ νωρίς με δέκα παίκτες. Στην εξέλιξη της φάσης, μάλιστα, λίγο έλειψε οι γηπεδούχοι να προηγηθούν, όμως την καλή εκτέλεση του Μήτρογλου έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Μπαντής.

Το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ για τον Ατρόμητο ήρθε τελικά στο 15′, όταν ο Μήτρογλου έφυγε από αριστερά στην αντεπίθεση και έβγαλε την παράλληλη μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι στον Τάτο, ο οποίος πλάσαρε ψύχραιμα τον Μπαντή και άνοιξε το σκορ.

Η άκρως αρνητική εξέλιξη δεν πτόησε πάντως τους παίκτες του Σάκη Τσιώλη, που ισοφάρισαν γρήγορα, χάρη στο πέναλτι που κέρδισε ο Ναβάρο από τον Γιαννούλη και αξιοποίησε ο Ροτζέριο Μάρτινς στο 21′.

Το γκολ αυτό έδωσε άλλη ψυχολογία στους γηπεδούχους, που πήραν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και προσπάθησαν με μακρινά σουτ να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ. Το πλησίασαν στο 40′, με το ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Ράγιος από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, που έφυγε λίγο έξω από τα δοκάρια του εμβρόντητου Ιτάνζ.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους ο Αστέρας ανέτρεψε την κατάσταση και «πήρε κεφάλι». Ο Ράγιος έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Φυτανίδης δεν απομάκρυνε σωστά τη μπάλα, ο Περόνε μέσα από τη μικρή περιοχή έκανε την κεφαλιά-πάσα και ο Ναβάρο με δεύτερη κεφαλιά νίκησε από κοντά τον Ιτάνζ και «έγραψε» το 2-1 στο 47′.

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη μη έχοντας άλλη επιλογή, βγήκαν μπροστά για να ψάξουν το γκολ της πρόκρισης. Στο 62′ ο Μήτρογλου αστόχησε από καλή θέση και στο 66′, μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό με τον Μπρίτο, ο Τάτος βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Χουανίτο πρόλαβε και έβαλε την κόντρα, παραχωρώντας κόρνερ.

Στο 72′, όμως, το τραγικό λάθος του Πουλίδο (γύρισε με αδύναμη κεφαλιά τη μπάλα προς τον τερματοφύλακα) έδωσε την ευκαιρία στον Μήτρογλου να πετύχει το γκολ της πρόκρισης για τον Ατρόμητο. Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων έμειναν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Σκόνδρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Κίτρινες: Περόνε, Πιπίνης, Χουανίτο, Τσαμπούρης – Γιαννούλης, Τάτος, Μήτρογλου, Δημούτσος, Σκόνδρας

Κόκκινη: Μπαρτολίνι (6′) – Σκόνδρας (96′)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης):
Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Πουλίδο (86΄ Σολάκης), Πιπίνης, Ουσέρο, Χουανίτο, Ναβάρο, Ράγιος, Ροτζέριο (78΄ Φρανκού), Περόνε (63΄ Μπρέσκα)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης):
Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Τόμας, Γιαννούλης (53΄ Επστάιν), Σφακιανάκης (71΄ Σφακιανάκης), Ιγκλέσιας (59΄ Πίτου Γκαρσία), Δημούτσος, Μπρίτο, Τάτος, Μήτρογλου.

ΔΟΛ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.