Από τους 23.550 που ελάμβαναν σύνταξη, μετά την απογραφή έμειναν 7.550

Ελλάς, η χώρα των υπεραιωνόβιων - «μαΐμού»Σύμφωνα με στοιχεία παρελθόντων ετών, που ποτέ δεν είχαν ελεγχθεί ή αμφισβητηθεί η Ελλάδα είχε το μεγαλύτερο ποσοστό υπεραιωνόβιων από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης. Τα στοιχεία (και οι συντάξεις που λάμβαναν) έδειχναν έναν απίστευτο αριθμό υπεραιωνόβιων στην Ελλάδα, στοιχεία βεβαίως που προκάλεσαν την προσοχή τόσο του υπουργείου Εργασίας, όσο και τις τρόικας.

Οι πάνω από 100 ετών Έλληνες και Ελληνίδες ήταν έως πριν μερικές εβδομάδες περίπου 23.550. Ενας μάλιστα εμφανιζόταν να είναι 124 ετών (και βεβαίως εμφανιζόταν να εισέπραττε σύνταξη. Μόνον που τη σύνταξη εισέπρατταν οι συγγενείς του).

Ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης έδωσε εντολή να υπάρξει έλεγχος για όσους εμφανίζονταν υπεραιωνόβιοι και ω του θαύματος με τη νέα καταγραφή και απογραφή οι υπεραιωνόβιοι δεν υπερβαίνουν τους 7.550 και αυτοί έως 111 ετών. Τώρα το Δημόσιο θα διεκδικήσει πίσω τα χρήματα που χορηγούνταν ως συντάξεις σε μαϊμού υπεραιωνόβιων.

Βραχυπρόθεσμος δανεισμός 244 εκατ. ευρώ του ΙΚΑ

Σε νέο βραχυπρόθεσμο δανεισμό 244 εκατομμυρίων ευρώ από το επικουρικό του ταμείο, (Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Μισθωτών, ΕΤΕΑΜ), και το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ, (ΤΑΠ ΔΕΗ), προχώρησε τη Δευτέρα για τέταρτο κατά σειρά μήνα, το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ ΕΤΑΜ).

Τα 200 εκατομμύρια θα προέλθουν από το επικουρικό του ΙΚΑ και τα 44 εκατομμύρια από το ΤΑΠ – ΔΕΗ. Η διάρκεια του δανείου αρχίζει από τις 03/04/2012 και λήγει στις 02/05/2012.

Το ΙΚΑ, έχει εισπράξει μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2012, το 64,4% της κρατικής επιχορήγησης (1,4 δισ. ευρώ). Στη διάρκεια του έτους πρόκειται να ενισχυθεί με επιπλέον 1 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού.

Αυτού του είδους ο δανεισμός γίνεται για τέταρτο συνεχή μήνα. Το ΙΚΑ είχε δανειστεί ανάλογα ποσά από τα δύο προαναφερόμενα Ταμεία, τον Ιανουάριο (από 17/1 έως 2/2), τον Φεβρουάριο (από τις 17/2 έως τις 2/3) και το Μάρτιο (20/3 μέχρι 3/4).

ΤΟ ΒΗΜΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.