Είτε… Μέσι, είτε αλλιώς

Είτε… Μέσι, είτε αλλιώςΗ Μπαρτσελόνα εξασφάλισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς νίκησε 3-1 την Μίλαν στο «Καμπ Νου», στη ρεβάνς του 0-0 της Ιταλίας.

Με ένα… κανονικό πέναλτι του Μέσι και ένα δεύτερο που αμφισβητήθηκε έντονα -και ίσως δεν θα χρειαζόταν με βάση την εικόνα του ματς- οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν των μαχητικών «ροσονέρι».

Το τρίτο γκολ του Ινιέστα «σφράγισε» την ανωτερότητα των Καταλανών και εξαφάνισε το άγχος από την προσωρινή ισοφάριση του Νοτσερίνο. Τσέλσι ή Μπενφίκα ο αντίπαλος στα ημιτελικά της Μπάρτσα που φτάνει στην 4άδα για 5η συνεχόμενη χρονιά.

Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα είχαν τον έλεγχο του αγώνα σχεδόν σε όλο το ματς. Επέβαλλαν τον ρυθμό τους και είχαν τις ευκαιρίες για να διευρύνουν ακόμα περισσότερο το σκορ της νίκης τους. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Ντάνι Άλβες που δεν άφησε… ήσυχο ούτε λεπτό τον Αντονίνι από την δεξιά πτέρυγα.

Από την άλλη, η Μίλαν είχε σε καλή μέρα τον Ιμπραΐμοβιτς που όμως απομακρυνόταν συχνά από την περιοχή και άφηνε την επίθεση της ομάδας του «ορφανή». Πλην του τέρματος που πέτυχε στην πρώτη της ευκαιρία, δεν απείλησε ουσιαστικά, πέφτοντας… θύμα του ασφυκτικού πρέσινγκ των Ισπανών.

Ο Μέσι με αυτά τα δύο τέρματα έφτασε τα 14 στο Τσάμπιονς Λιγκ και ισοφάρισε τον Αλταφίνι που είχε πετύχει με την φανέλα της Μίλαν τα ίδια γκολ την σεζόν 1962-63.

Η τριάδα στην επίθεση της Μπαρτσελόνα που αποτελείτο από τους Κουένκα, Φάμπρεγας και Μέσι είχε δημιουργήσει πολύ μεγάλο πρόβλημα στην Μίλαν, η οποία είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Ο Αντονίνι είχε τεράστιο ζήτημα στην αντιμετώπιση του Ντάνι Άλβες που είχε… εγκατασταθεί από το πρώτο λεπτό σε θέση δεξιού εξτρέμ και συμμετείχε στην ανάπτυξη.

Στο 6ο λεπτό η Μπαρτσελόνα έκανε την πρώτη πολύ καλή στιγμή στον αγώνα. Ο Άλβες έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Φάμπρεγας με το κεφάλι τροφοδότησε τον Μέσι ο οποίος βρέθηκε φάτσα με τον Αμπιάτι αλλά αστόχησε.

Στο 9ο λεπτό του αγώνα ο Μέσι ανατράπηκε από τον Αντονίνι και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Ο Αργεντινός ευστόχησε και έκανε το 1-0 στο 11ο λεπτό. Για ένα δεκάλεπτο οι «μπλαουγκράνα» επέβαλαν τον ρυθμό τους. Είχαν την κατοχή, πρέσαραν και έκλεβαν πολύ ψηλά την μπάλα και όλα έδειχναν ότι το δεύτερο γκολ ήταν κοντά. Όσες φορές οι παίκτες του Γκουαρντιόλα έφταναν σε θέση βολής, όπως έγινε με τον Μέσι αλλά και τον Τσάβι, ο Αμπιάτι ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε την μπάλα.

Στο 32ο λεπτό του αγώνα όμως η Μίλαν «χτύπησε» στην κόντρα. Αναπτύχθηκε σωστά και ο Ζλάταν έκανε την εκπληκτική κάθετη στον Νοτσερίνο που πλάσαρε υπέροχα από πλάγια θέση και έκανε το 1-1. Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να φέρει ξανά το ματς στα μέτρα της… Στο 40΄και ενώ όλα ήταν έτοιμα για την εκτέλεση του κόρνερ ο Νέστα τράβηξε τον Μπούσκετς στην περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε δεύτερο πέναλτι. Η απόφαση ήταν… τραβηγμένη – με το γράμμα του κανονισμού ωστόσο δίνεται αφού υπάρχει τράβηγμα – και ο Μέσι ξανά στο 41΄έκανε το 2-1 από την άσπρη βούλα.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η Μίλαν προσπάθησε να πιέσει αλλά η Μπαρτσελόνα δεν αιφνιδιάστηκε. Γύρισε την μπάλα όπως ξέρει και στο 53ο λεπτό ο Μέσι βρέθηκε έξω από την περιοχή. Σούταρε, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Ινιέστα ο οποίος πλάσαρε από κοντά και έκανε το 3-1.

Η Μίλαν απογοητεύτηκε και ήταν φανερό. Ο Ακουιλάνι πέρασε στην θέση του Ζέεντορφ αλλά το κέντρο του Αλέγκρι ήταν αδύνατον να… κρατήσει μπάλα. Μάλιστα, στο 69ο λεπτό, η Μπαρτσελόνα έφτασε κοντά στο 4-1 μετά από εξαιρετικό συνδυασμό Μέσι και Τιάγκο, με τον δεύτερο να πλασάρει λίγο άουτ. Από εκείνο το σημείο και μετά το ματς είχε πάρει τον δρόμο του και αυτός οδηγούσε στην πρόκριση της Μπαρτσελόνα.

Ο Αλέγκρι έβαλε στο ματς και τον Πάτο, έπαιξε με 4-2-3-1 αλλά ευκαιρίες για την Μίλαν δεν ήρθαν… καθώς ο Ιμπραΐμοβιτς δεν πήρε την μπάλα για να δημιουργήσει. Στο 83ο λεπτό ο Πάτο που είχε περάσει ως αλλαγή, βγήκε καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει το ματς χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν έπαθε κάποιο τράβηγμα ή κάτι τέτοιο. Στην θέση του μπήκε ο Μάξι Λόπες.

Αυτή που τελικά θα μπορούσε να έχει πετύχει και άλλο τέρμα ήταν η Μπαρτσελόνα. Στο 88ο λεπτό ο Αντριάνο έφυγε στην κόντρα και πλάσαρε από κοντά άουτ…Στο 90΄ο Ρομπίνιο, μετά από αρκετή ώρα απείλησε για την Μίλαν αλλά ο Βαλντές βγήκε σωστά και έδιωξε, διατηρώντας μέχρι το τέλος το 3-1.

Μπαρτσελόνα(Γκουαρντιόλα): Άλβες, Πικέ (75΄Αντριάνο), Πουγιόλ, Φάμπρεγας (78΄Κεϊτά), Τσάβι (63΄Αλκάνταρα), Ινιέστα, Ματσεράνο, Μπουσκέτς, Μέσι, Κουένκα

Μίλαν(Αλέγκρι): Αμπιάτι, Μεξές, Αμπροσίνι, Νέστα, Αμπάτε, Αντονίνι, Ζέεντορφ (61΄Ακουιλάνι), Νοτσερίνο, Μπόατενγκ (69΄Πάτο-83΄Μάξι Λόπες), Ιμπραΐμοβιτς, Ρομπίνιο

 

Barcelona 3-1 AC Milan – All Goals από goalsarena2012-3
www.sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.