…. Ο ανοικτος διαλογος οσο και η συλλογικη εναργεια γυρω απο τα προβληματα και τις προτεραιοτητες τους αποτελουν στοιχειωδεις προυποθεσεις δημιουργικης αντιδρασης εναντι των εξαιρετικα δυσμενων συγκυριων που ολοι βιωνουμε…

Μεσα απο αυτες τις λιγες γραμμες θα ηθελα να καταθεσω καποιες σκεψεις αναφορικα με τις αναγκες προωθησης καιριων,ως πιστευω, ζητηματων που αφορουν κατα τεκμηριο την περιοχη των Γρεβενων, με παρεπομενες ομως θετικες επιδρασεις στην ευρυτερη περιοχη…αναφερω λοιπον,πιο ενδεικτικα..

* την ταχυτερη δυνατη αξιοποιηση των ιαματικων πηγων Κιβωτου..
* την πλαισιωση του Παλαιοντολογικου Μουσειου με στοιχειωδεις χωρους εκδηλωσεων συναφους πολιτιστικου περιεχομενου.
* την δημιουργια ενος πολυδυναμου/εναλλακτικης χρησης μεσαιου μεγεθους Πολιτιστικου κεντρου σε τετοιο σημειο εντος του
νομου εις τροπον ωστε να συνδυαζεται η ετησια τουριστικη περιοδος(ειτε στον ορεινο ογκο ειτε στα επιστημ.ευρηματα η/και
στις ιαματικες χρησεις ) και με εκδηλωσεις πολιτιστικες ικανης χρονικης διαρκειας,ανεξαρτητως ειδικων καιρικων συνθηκων.  ( π.χ. ενας ικανοποιητικος χωρος συναυλιων-αμφιθεατρο ).
*  την εγγενη αξιοποιηση και περαιτερω βελτιωση των αθλητικων υποδομων του νομου ωστε να προσελκυσουν περιοδους  προετοιμασιας ανταγωνιστικου κοστους τοσο ομαδων διαφορων αθληματων οσο και ολιγομελων αποστολων(π.χ.στιβου)
* την εδραιωση ενος στοιχειωδους συνεκτικου δικτυου συντηρησης και διασωσης του ανοικτου θερινου θεατρου Καστρακιου μ      με ταυτοχρονη βελτιωση των παραστατικων του υποδομων και δυνατοτητων..
*  τη συστηματικη και με πλεον εδραια υποσταση και σταθερη παρουσια μιας, χειμερινης κατα κυριο λογο, τοπικης λεσχης  Κινηματογραφου…
* τη συλλογικη στηριξη ενος μονιμου τοπικου παρατηρητηριου ηλεκτρονικης ερευνας για την εναργεστερη και ευρυτερη δυνατη  Πληροφορηση τοσο σε θεσμικο και αναπτυξιακο επιπεδο,στον εγχωριο οσο και το διεθνη χωρο ( π.χ. μεσω του τοπικου Επιμελητηριου…ο τοπος δεν εχει την πολυτελεια να χανει ευκαιριες,ποικιλλης φυσεως και μορφης..)/ Μεσω του ιδιου μηχανισμου ,εναλλακτικα, πρεπει να λαμβανει χωρα ΚΑΙ η αμφιδρομη Προωθηση των επιμερους τοπικων φορεων..
*.την συντονη,συλλογικη κινητοποιηση για την απαλειψη δομικων ανισοτητων που διεπουν την οικονομικη δραστηριοτητα της περιοχης …{ ? γιατι 8% ΦΠΑ στη νησιωτικη,παραλια Ελλαδα και,απο την αλλη,23 % στην ορεινη,χειμερινη ηπειρωτικη Ελλαδα με πολυ υψηλοτερο ετησιο κοστος διαβωσεως οσο και,κυριως,λειτουργικων εξοδων παροχης αγαθων/υπηρεσιων ?}

…η προσπαθεια της ΔΗΜ.ΑΡ  και του ηγετη της Φωτη Κουβελη στοχευει πρωτιστως στην αποκατασταση της ισονομιας στον τοπο,με κοινωνικη ευαισθησια,με στοχευση στην αναπτυξη μεσα απο την προαγωγη της επιχειρηματικοτητας που επανεπενδυει μεσα στον τοπο,με προσελκυση επενδυσεων που,κατα περιπτωση,και με ρητη δεσμευση θα εδραιωσει νεες θεσεις εργασιας με σταθερη προοπτικη που θα προσδιδουν προστιθεμενη αξια και,με βαση τα ισχυοντα παντου στην Ευρ.Ενωση,θα σεβεται ουσιαστικα το Περιβαλλον…το πρωτο μας μελημα ειναι η επιβιωση της πατριδας με ανθρωπινους ορους και ΟΧΙ η ασυδοτη “καζινοποιηση” απο οικονομικη,κοινωνικη και πολιτισμικη αποψη…αποσκοπουμε στην εμπεδωση μιας συλλογικοτερης εθνικης συνειδησης μεσα απο το πνευμα της επωφελους συνεργειαςστον τοπο μας οσο και της εξωστρεφειας μεσα απο τη συνεργασια με πιο πολλους, αξιοπιστους,ξενους εταιρους.

Ευχαριστω θερμα για την ευγενικη σας προσοχη, /Γιωργος.Ν.Νασικας
{  Με τη ΔΗΜ.ΑΡ για τα Γρεβενα }

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.