Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Υπερψηφίστηκαν, μετά τις αλλαγές, τα επίμαχα άρθρα για τα ταξί

Απρίλιος 4th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία την Τρίτη, κατά την ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΛΑΟΣ, τα άρθρα 83 και 84 για τις έδρες των ταξί μετά τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης προκειμένου να αποφευχθεί εμπλοκή στο νομοσχέδιο.

Σε σύνολο 225 βουλευτών, υπέρ των επίμαχων άρθρων τάχθηκαν 199 βουλευτές ενώ 26 βουλευτές δήλωσαν ότι τα καταψηφίζουν.

Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος είχε εκφράσει αντιρρήσεις για τον τρόπο που απελευθερώνεται το επάγγελμα των ταξί.

Νωρίτερα, το ΠΑΣΟΚ είχε προειδοποιήσει ότι εάν δεν υπάρξουν αλλαγές στο θέμα των εδρών των ταξί -το οποίο χαρατκήρισε ως «τελευταίο αγκάθι» στο νομοσχέδιο- δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα άρθρο του νομοσχεδίου.

Ο υπουργός Υποδομών υπαναχώρησε κάνοντας δεκτές τις συγκλίνουσες απόψεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι έδρες των ταξί σε Αττική και Θεσσαλονίκη να παραμείνουν ως έχουν ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας να αποφασίσουν τα περιφερειακά συμβούλια εντός δύο μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου.

Με την υπερψήφιση και των τροπολογιών, ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών με ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών και Δημοσίων Έργων.
ΔΟΛ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

This entry was posted on Τετάρτη, Απρίλιος 4th, 2012 at 08:33 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply