Τι λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ για τους στόχους της οργάνωσης

Μια κοπέλα «επιβεβαιώνει» τη γνησιότητα της προκήρυξης της «12 Φλεβάρη»«Το κείμενο ανάληψης της ευθύνης για την εμπρηστική βόμβα στο μετρό στο Αιγάλεω από την οργάνωση “12 Φλεβάρη” είναι γνήσιο για ένα και μοναδικό λόγο: πράγματι ανάμεσα στους επιβάτες που βγήκαν λίγο πριν κλείσουν οι πόρτες από το τελευταίο βαγόνι του συρμού ήταν μια νεαρή κοπέλα, όπως ακριβώς αναφέρεται στο κείμενο. Αυτό προκύπτει από την ανάλυση του βίντεο από τις κάμερες. Μας έχει κάνει εξαιρετική εντύπωση η μετριοπάθεια του κειμένου της οργάνωσης που αποφεύγει να προαναγγείλει νέο κτύπημα. Ωστόσο από την άλλη μεριά μας προβληματίζει το γεγονός ότι παίρνουν το όνομά τους από μία ημέρα κατά την οποία σημειώθηκαν, περίπου, 50 εμπρησμοί καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, δεκάδες λεηλασίες και κινδύνευσαν οι ζωές πολιτών».

Αυτό επεσήμανε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που προχώρησε στην ανάλυση της ηλεκτρονικής προκήρυξης του «Κινήματος 12 Φλεβάρη» με την οποία ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση ωρολογιακού εμπρηστικού μηχανισμού, που δεν εξερράγη, στις 25 Φεβρουαρίου, στον τερματικό σταθμό του Μετρό στο Αιγάλεω.

Στην προκήρυξή της η οργάνωση αναφέρει ότι στόχος της ήταν η βόμβα να εκραγεί στην διάρκεια της μανούβρας του συρμού για την αλλαγή κατεύθυνσης αλλά και ότι επέλεξε αυτόν τον στόχο, λόγω της επιλογής της διοίκησης του μετρό να κλείνει τους κεντρικούς σταθμούς στη διάρκεια επεισοδίων.

Τα μέλη της οργάνωσης αναφέρουν ότι «ανήκουμε στον ευρύτερο ριζοσπαστικό χώρο και ασπαζόμαστε τον πολύμορφο αγώνα», ενώ σημειώνουν ότι «κάνουμε την αρχή για ένα διάλογο ευρύ στους κόλπους του ανατρεπτικού κινήματος».
Στο ίδιο κείμενο τα μέλη της «12 Φλεβάρη» αναφέρουν ότι η βόμβα στο μετρό δεν εξερράγη γιατί «ήταν ελαττωματικός ο λαμπτήρας πυράκτωσης». Ωστόσο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ επεσήμαιναν ότι «δεν ήταν αυτή η αιτία που δεν εξερράγη ο εμπρηστικός μηχανισμός αλλά ένα πρόβλημα στη σφράγιση του δοχείου με την βενζίνη».
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ μιλούν για δράση «μίας νέας ένοπλης ομάδας, με μικρές επιχειρησιακές δυνατότητες που πειραματίζονται σε χτυπήματα σε ειδικά επιλεγμένους στόχους».
ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.