Θα κατατεθεί την Τετάρτη δήλωσε ο υφυπουργός κ. Μ. Οθωνας

Αποσύρθηκε η τροπολογία για τα κέντρα κράτησης μεταναστώνΣτην προσωρινή απόσυρση της τροπολογίας για τα κέντρα κράτησης μεταναστών, που έχει κατατεθεί σε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υφυπουργός κ. Μανώλης Όθωνας ανακοίνωσε στη Βουλή την απόσυρσή της, καθώς ήταν εκπρόθεσμη και, όπως δήλωσε, θα την επαναφέρει εμπρόθεσμα, την Τετάρτη, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, με ρυθμίσεις για το ΙΚΑ ΕΤΑΜ.

Η τροπολογία είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, με το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ να ζητούν την απόσυρση της τροπολογίας καθώς κατατέθηκε εκπρόθεσμα.

Το πρωί ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε επίσημα ότι το πρώτο κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών θα λειτουργήσει στην Αττική μετά το Πάσχα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένη τοποθεσία, ωστόσο πληροφορίες συγκλίνουν στην περίπτωση της Αμυγδαλέζας. Εκεί βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της αστυνομίας, όπως η Σχολή Αξιωματικών, Σκοπευτήρια, Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, Μετεκπαίδευσης, αλλά και κάποια μικρά κρατητήρια ανηλίκων.

Οι κάτοικοι της Αμυγδαλέζας διαμαρτύρονται για το κέντρο κράτησης στην περιοχή, και αργά το απόγευμα προχώρησαν σε αποκλεισμό της λεωφόρου Θρακομακεδόνων με απορριμματοφόρα του Δήμου.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.