Σε διαρκές βέρτιγκο φαίνεται ότι βρίσκεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Βλέποντας τις δημοσκοπήσεις να τον «φουσκώνουν» για να τον φέρουν (με το ζόρι) δεύτερο κόμμα, φτάνει στο σημείο να ονειρεύεται ότι θα έρθει το ΠΑΣΟΚ πρώτο.

Οσο για τις ευθύνες του, αυτές τις διαγράφει, επιχειρώντας να εμφανιστεί ακόμη και σε… βιντεοσπότ δικών του ανθρώπων ως προϊόν παρθενογένεσης.

Σε συνέντευξή του (στο «Εθνος») ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει ρεαλιστική την πρωτιά του ΠΑΣΟΚ, ελπίζοντας στην «Εθνική Ελλάδος» την επαύριον των εκλογών, κάτι που θα αποτελέσει κατά πληροφορίες επωδό, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει «σιωπητήριο» για τα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας, προκειμένου να… τα κρατήσει όλα ανοιχτά.

Παράλληλα, έδειξε την έξοδο σε πολλούς «παλιούς» του κόμματος, μιλώντας για ανανέωση κατά 60% στα «πράσινα» ψηφοδέλτια, με συνεργάτες του πάντως να προκρίνουν ανεπισήμως την απόσυρση βουλευτών επί δεκαετίες, όπως οι Κ. Γείτονας, Τ. Χυτήρης, Γ. Διαμαντίδης, Γρ. Νιώτης, Φ. Πετσάλνικος, Σ. Βαλυράκης, Ντ. Βρεττός κ.ά., ακόμα και οι «πρωτοκλασάτοι» Δ. Ρέππας και Μ. Παπαϊωάννου, που στήριξαν τον κ. Βενιζέλο στην ανάδειξή του στην ηγεσία. Οσο για την επιθυμία του απομάκρυνσης των «κηπουρών» του Γ. Παπανδρέου, διαπιστώνεται με κάθε ευκαιρία.

Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, πάντως, έληξε και αρχίζει η επεξεργασία των ψηφοδελτίων που θα εγκριθούν από το Εθνικό Συμβούλιο, πιθανότατα τη Μ. Τετάρτη. Νωρίτερα, την Παρασκευή, θα έχει προηγηθεί συνεδρίαση του οργάνου με διευρυμένη σύνθεση, ενώ για αύριο προγραμματίζεται συνάντηση του κ. Βενιζέλου με αυτοδιοικητικά στελέχη και για την Τετάρτη εκδήλωση με ανθρώπους του πολιτισμού στο Μουσείο Μπενάκη, Εις εκ των μελών πάντως της «ομάδας πρωτοκλασάτων», που συνεκλήθη ατύπως την προηγούμενη Πέμπτη στην Ιπποκράτους, διαπιστώνει ότι την όλη καμπάνια θα κάνει μόνος του ο Ευ. Βενιζέλος, με εκείνους σε ρόλο κομπάρσων. Συνδέει δε την καμπάνια αλλά και την πληρωμή των εργαζομένων έως τις εκλογές, όπως φέρεται να έχει υποσχεθεί ο πρόεδρος, με την τροπολογία για την επιχορήγηση των κομμάτων που ακόμα εκκρεμεί.

Εν τω μεταξύ, επίθεση κατά της Ν.Δ. εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας προσωπικά τον Αντ. Σαμαρά ότι «προειδοποιεί για αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις», υποτάσσοντας τάχα μείζονα εθνικά συμφέροντα σε μικροκομματική αλαζονεία. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης στην απάντησή του τονίζει ότι «η αυτοδυναμία είναι εθνική επιταγή και η χώρα πρέπει να έχει βιώσιμη κυβέρνηση».

Μαριτίνα Ζαφειριάδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.