Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι υποψήφιοι του ΠαΣοΚ στα Γρεβενά

Απρίλιος 2nd, 2012 by Χρήστος Μίμης

Πέντε ονόματα στην Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής (1/4),  από την Νομαρχιακή Επιτροπή,  η διαδικασία για την συλλογή και στη συνέχεια αποστολή των ονομάτων στα Κεντρικά του ΠαΣοΚ, ανάμεσα από τα οποία θα επιλεγούν οι υποψήφιοι βουλευτές του κινήματος στον Ν.Γρεβενών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star-Fm.gr, στην Ν.Ε ΠαΣοΚ Γρεβενών (παρόντα ήταν 5 μέλη), υπήρχε μόνο μία αυτοπρόταση, αυτή του πρώην βουλευτή Γρεβενών Κυριάκου Ταταρίδη, ενώ από μέλη της  Νομαρχιακής  προτάθηκαν και τα ονόματα (αλφαβητικά): Αθανασίου Ζιώγα (πρώην δημάρχου Γρεβενών), Λάμπρου Παλάντζα (μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ από τη Δεσκάτη), Μαρία Παπαγεωργίου (Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης) και Λευτέρη Τζιόλα (πρώην Βουλευτή Γρεβενών).

Σύμφωνα με το ΠαΣοΚ οι νυν βουλευτές δεν μετέχουν στη διαδικασία.

Από όσα γνωρίζουμε, δεν είναι τίποτα ακόμη σίγουρο, αφού κάποιοι που έχουν συμπεριληφθεί στη «λίστα» ίσως να μην επιθυμούν να είναι υποψήφιοι. Το όνομα πάντως του Λάμπρου Παλάντζα (φώτο), (αφού ο ίδιος έχει δηλώσει πως εάν του ζητηθεί θα είναι υποψήφιος), φέρεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Υπολείπονται οι άλλοι δύο.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, κατά την αξιολόγηση των υποψηφίων, λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 16 του Καταστατικού και το άρθρο 5 παρ. 3 και 6 του Κώδικα Δεοντολογίας και Διαφάνειας,  στο πλαίσιο των αρχών, των αξιών και των στόχων του Κινήματος, αξιολογούνται  τα παρακάτω κριτήρια:

–          το ήθος, η εγνωσμένη ικανότητα, η κοινωνική αποδοχή και καταξίωση

–          η επιλογή νέων προσώπων με κύρος, που σηματοδοτούν με την παρουσία τους την ανανέωση και την προοπτική

–          η προγραμματική τοποθέτηση των υποψηφίων με καινοτόμες, προοδευτικές προτάσεις και η δυνατότητά τους να υπηρετήσουν το νέο όραμα και σχέδιο του ΠΑΣΟΚ.

–          η δυνατότητα των υποψηφίων να εμπνέουν ευρύτερες συναινέσεις και δημοκρατικές συνεργασίες με πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, με κινήσεις και φορείς, για την συγκρότηση πολυσυλλεκτικών, αντιπροσωπευτικών συνδυασμών

–          η προσφορά σε θεσμούς και μαζικούς χώρους που ενισχύουν τη διεισδυτικότητά τους, καθώς η επάρκεια, η ειδική ικανότητα και η γνώση για την ανάληψη μιας θέσης ευθύνης

–          η εκφρασμένη λαϊκή ετυμηγορία κατά το παρελθόν

This entry was posted on Δευτέρα, Απρίλιος 2nd, 2012 at 09:25 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΛΟΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply