Ο Απόλλων Πτολεμαΐδας είναι η ομάδα που υποβιβάζεται άμεσα στην Α2 μπάσκετ των γυναικών. Το μακεδονικό συγκρότημα γνώρισε τη συντριβή από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη με 84-20 και κατέλαβε την 12η και τελευταία θέση στη βαθμολογία, με αποτέλεσμα να «αποχαιρετίσει» τη μεγάλη κατηγορία.

Με τον Απόλλωνα Πτολεμαΐδας ισοβάθμησε ο Απόλλων Καλαμαριάς, ωστόσο η ομάδα από τη Θεσσαλονίκη ήταν καλύτερη στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Ο Αθηναϊκός επιβλήθηκε 77-43 των Εσπερίδων και ολοκλήρωσε αήττητος την κανονική περίοδο, διευρύνοντας το σερί του στις 96 νίκες, ενώ ο Παναθηναϊκός νίκησε στη Θεσσαλονίκη τον ΠΑΟΚ με 70-63 και κατέκτησε την τρίτη θέση στη βαθμολογία.

Μετά τα σημερινά αποτελέσματα, οι πρώτες τέσσερις ομάδες της βαθμολογίας θα μετάσχουν στα πλέι οφ, ενώ αυτές που κατέλαβαν τις θέσεις 8-11 θα λάβουν μέρος στα πλέι άουτ με στόχο την αποφυγή της τελευταίας θέσης, η οποία οδηγεί στον υποβιβασμό. Τα ζευγάρια στα πλέι οφ είναι Αθηναϊκός-Πανιώνιος και Εσπερίδες-Παναθηναϊκός, ενώ αυτά των πλέι άουτ είναι Άρης Θεσσαλονίκης-Απόλλων Καλαμαριάς και ΠΑΟΚ-ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ.

Στις αναμετρήσεις για την 22η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην Α1 μπάσκετ των γυναικών σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Κρόνος Αγίου Δημητρίου-ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ 84-51
ΔΑΣ Ανω Λιοσίων-Άρης Θεσσαλονίκης 67-54
Απόλλων Καλαμαριάς-Αστέρας Εξαρχείων 54-58
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 63-70
Πανιώνιος-Απόλλων Πτολεμαΐδας 84-20
Αθηναϊκός-Εσπερίδες 77-43

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες)

Αθηναϊκός 44 -ΠΛΕΪ ΟΦ
Εσπερίδες 39 -ΠΛΕΪ ΟΦ
Παναθηναϊκός 38 -ΠΛΕΪ ΟΦ
Πανιώνιος 38 -ΠΛΕΪ ΟΦ
————————-
Αστέρας Εξαρχείων 34
ΔΑΣ Άνω Λιοσίων 34
Κρόνος Αγ. Δημητρίου 31
————————-
Άρης Θεσσαλονίκης 30 -ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ
ΠΑΟΚ 29 -ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ
ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ 29 -ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ
Απόλλων Καλαμαριάς 24 -ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ
————————-
Απόλλων Πτολεμαΐδας 24 -ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.