Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Ώρα της Γης -Σε όλο τον πλανήτη «έσβησαν» τα φώτα

Απρίλιος 1st, 2012 by Χρήστος Μίμης

Περισσότερες από 135 χώρες. Χιλιάδες πόλεις και δισεκατομμύρια κάτοικοι σε όλον τον πλανήτη.

Όλοι συμμετείχαν χθες βράδυ (20:30-21:30), σβήνοντας τα φώτα μνημείων, κτιρίων και σπιτιών, για μία ώρα, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία κατά της κλιματικής αλλαγής «Ωρα της Γης».

Τα νησιά Σαμόα στον Ειρηνικό, ήταν όπως πάντα τα πρώτα όπου έσβησαν τα φώτα και ακολούθησε η Νέα Ζηλανδία. Στο Σίδνεϊ, την πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα της «Ώρας της Γης», η περίφημη Όπερα βυθίστηκε στο σκοτάδι, καθώς και οι περισσότεροι ουρανοξύστες. Στο Τόκιο οι ουρανοξύστες κατέβασαν τους διακόπτες, εκτός από το Δέντρο του Ουρανού, τον πύργο τηλεπικοινωνιών ύψους 634 μέτρων, ο οποίος θα εγκαινιαστεί επισήμως τον Μάιο και παρέμεινε φωτισμένος.

Οι διακόπτες κατέβηκαν και στους ουρανοξύστες του Χονγκ Κονγκ, στα διάσημα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου μνημεία της Κίνας, όπως στη Φωλιά του Πουλιού και, βορειότερα, στο Σινικό Τείχος. Στη Σιγκαπούρη 32 εμπορικά κέντρα και 370 εταιρείες συμμετείχαν στη δράση, ενώ στις Φιλιππίνες εκατοντάδες αστυνομικά τμήματα έσβησαν τα φώτα «εκτός από τα κελιά, για να μην δραπετεύσουν οι κρατούμενοι», όπως είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Αγκριμέρο Κρουζ.

Στην παγκόσμια κινητοποίηση συμμετέχουν για πρώτη φορά φέτος η Λιβύη, το Ιράκ και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) που παρακολουθεί από το διάστημα πώς κατεβαίνουν οι διακόπτες σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την οργάνωση, στην «Ώρα της Γης» είχαν δηλώσεις συμμετοχή 5.251 πόλεις και 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε 135 χώρες.

This entry was posted on Κυριακή, Απρίλιος 1st, 2012 at 09:41 and is filed under ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply