Ποιος κέρδισε τα 640 εκ. δολάρια;
Ο πυρετός του χρυσού έχει καταλάβει τους Αμερικανούς που περιμένουν με αυξανόμενη ανυπομονησία την κλήρωση του λόττο, το τζάκποτ του οποίου έφτασε στο ποσό-ρεκόρ των 640 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 480 εκ. ευρώ).

Η φρενίτιδα είναι πρόδηλη στα καταστήματα πώλησης των λαχνών: από τα ξημερώματα οι ουρές των παικτών στις πόρτες τους μεγαλώνουν, σε όλες τις πόλεις, από το Λος Άντζελες μέχρι τη Νέα Υόρκη.

«Οι παίκτες είναι δέκα φορές περισσότεροι από το συνηθισμένο», δήλωσε ο ιδιοκτήτης ενός περιπτέρου σε ένα σταθμό του μετρό στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Από τις 24 Ιανουαρίου, δηλαδή για 18 συνεχόμενες κληρώσεις, δεν έχει βρεθεί κανείς νικητής στο λόττο Mega Millions, γεγονός που εξηγεί και το τεράστιο ποσό που θα μοιραστεί στην αυριανή κλήρωση.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Mega Millions, οι πιθανότητες να κερδίσει κάποιος το τζακπότ είναι μία στα 176 εκατομμύρια.

Το μεγαλύτερο ποσό που έχει μοιραστεί μέχρι σήμερα ήταν 390 εκατομμύρια δολάρια, τον Μάρτιο του 2007.

Ο τυχερός νικητής θα μπορεί να επιλέξει αν θα του καταβληθούν άμεσα τα κέρδη του, οπότε θα εισπράξει «μόνο» 462 εκατομμύρια δολάρια, ή αν θα τα πάρει όλα, σε 26 ετήσιες δόσεις.

«Θα ζω πριγκιπικά»

«Ποιος ξέρει; Αν κερδίσω, θα επιστρέψω στη χώρα μου και θα ζω πριγκιπικά», είπε ένας 43χρονος Δομινικανός, ο Ραφαέλ Εστράντα.

Άλλοι, όπως ο Κόσμιν Μπάρμπος, είναι πιο γενναιόδωροι: «Θα δωρίσω το 90% των κερδών σε φιλανθρωπικά έργα για την εκπαίδευση των παιδιών και για τους ηλικιωμένους», είπε ο Ρουμάνος πρώην καθηγητής ιστορίας.

«Με τα υπόλοιπα, θα πάω να ζήσω στη Νέα Ζηλανδία, εκεί τα πρόβατα είναι περισσότερα από τους ανθρώπους. Εδώ, στη Νέα Υόρκη, έχει πάρα πολύ κόσμο”, πρόσθεσε.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης φροντίζουν επίσης να εξάπτουν τη φαντασία των επίδοξων πολυεκατομμυριούχων, όπως η εφημερίδα Kansas City Star που εξηγεί ότι μισό δισεκατομμύριο δολάρια αρκεί για να αγοράσει κανείς ένα νησί στην Ταϊλάνδη ή ένα Μπόινγκ 787 Ντριμλάινερ.

Το τηλεοπτικό κανάλι CBS από την πλευρά του υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι να αποκτήσει κανείς οικονομικό σύμβουλο μόλις εισπράξει τα κέρδη του.

Ποιος κέρδισε τα 640 εκ. δολάρια;

Στο Μέριλντ αγοράστηκε ο τυχερός λαχνός που κερδίζει 640 εκατομμύρια δολάρια, μετά την κλήρωση του λότο Mega Millions στις ΗΠΑ. Ακόμη, ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό αν το λαχνό έχει αγοράσει ένας υπερτυχερός ή περισσότεροι.
Το ποσό αυτό, έπειτα από τζάκποτ, αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του τυχερού παιχνιδιού παγκοσμίως.

Οι τυχεροί αριθμοί (2, 4, 23, 38, 46 και ο συμπληρωματικός αριθμός 23) ανακοινώθηκαν στις 11 το βράδυ της Παρασκευής (6 πμ ώρα Ελλάδος).
Ο τυχερός παίκτης μπορεί να διαλέξει αν θα λαμβάνει περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για 26 χρόνια ή θα λάβει εφάπαξ το ποσό των τουλάχιστον 400 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί σε ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς φόρους.

Οι ειδικοί έλεγαν ότι η πιθανότητα να κερδίσει κάποιος το τζακπότ ήταν μία στα 176 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με ειδικούς, ίσως χρειαστεί να περάσουν αρκετές ημέρες πριν εμφανιστεί ο νικητής, καθώς όσοι κερδίζουν τυχερούς λαχνούς συμβουλεύονται πρώτα δικηγόρους πριν ανακοινώσουν ότι κέρδισαν.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.