Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ξύλο στην τουρκική Βουλή- (Video)

31 Μαρτίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ξύλο στην τουρκική Βουλή

Στα χέρια ήρθαν βουλευτές του κόμματος του Ερντογάν και της αντιπολίτευσης με αφορμή το νομοσχέδιο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Εντός της τουρκικής εθνοσυνέλευσης και πριν τις πρώτες γροθιές, οι βουλευτές είχαν ανταλλάξει βαριές κουβέντες.

Ο καβγάς ξέσπασε στην τουρκική βουλή μεταξύ των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος AKP και της αντιπολίτευσης CHP και MHP, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και βουλευτές και δημοσιογράφοι. Η διαμάχη ξεκίνησε όταν περίπου 100 βουλευτές μπήκαν στην αίθουσα της επιτροπής Παιδείας της Βουλής όπου θα διεξαγόταν η ψηφοφορία για το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο γνωστό ως 4+4+4 που αφορά την υποχρεωτική εκπαίδευση και κατέλαβαν όλα τα έδρανα.

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εμπόδισαν τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να καθίσουν στα έδρανα και οι τελευταίοι αντέδρασαν, φωνάζοντας “Κάτω ο φασισμός” και τότε ξεκίνησε ο καβγάς και τα γρονθοκοπήματα. Ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης έχασε την ισορροπία του, έπεσε στο πάτωμα και δέχτηκε κλωτσιές από βουλευτές του κόμματος της αντιπολίτευσης. “Είναι ένας μαύρος λεκές στην ιστορία της δημοκρατίας μας”, δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο πρόεδρος της βουλής Τζεμίλ Τσιτσέκ είπε ότι λυπάται και πως ο ίδιος έκανε ό,τι μπορούσε για να μην φτάσουν τα πράγματα ως εδώ.

This entry was posted on Σάββατο, 31 Μαρτίου, 2012 at 19:50 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply