Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μοσχάρι με έξι πόδια ζει και διαψεύδει τους κτηνιάτρους…

Μάρτιος 31st, 2012 by Χρήστος Μίμης

Έλεγαν ότι δεν θα επιβιώσει, ωστόσο η Λίλι έκλεισε ήδη επτά εβδομάδες ζωής

Μοσχάρι με έξι πόδια ζει διαψεύδει τους κτηνιάτρουςΦήμη αντάξια ενός εφήμερου ειδώλου της ποπ απολαμβάνει στην Ελβετία ένα μοσχαράκι που αψηφά τους νόμους της Έλεγαν. Η Λίλι, το μοσχαράκι με τα έξι πόδια, γεννήθηκε πριν από επτά εβδομάδες σε μια φάρμα στη πόλη Ζίμενταλ, στο καντόνι της Βέρνης.

Οι κτηνίατροι είχαν προβλέψει ότι δεν επρόκειτο να επιβιώσει, όμως η Λίλι τους διέψευσε και συνεχίζει να ζει με τέσσερα πόδια στο έδαφος και άλλα δυο… στην πλάτη.

Ο κτηνοτρόφος Αντρέας Κνούτι, στον οποίο ανήκει, δήλωσε πως δεν θα της έκανε ευθανασία γιατί «είναι τόσο γεμάτη ζωή», αν και τόνισε ότι μια δυσμορφία στη σπονδυλική της στήλη σημαίνει πως μπορεί η Λίλι να μην αναπτυχθεί σε μια κανονική αγελάδα που παράγει γάλα.

Στην ελβετική τηλεόραση τα κανάλια δείχνουν συχνά τη Λίλη να τρέχει ανέμελη στα λιβάδια. Πλέον, το μικρό μοσχάρι απολαμβάνει και διεθνούς δημοσιότητας. «Παρ’ όλο που δεν θα τη δω να γίνεται κανονική αγελάδα, δεν θέλω να την ξεφορτωθώ. Ίσως όμως τη δώσω σε κάποιον ζωολογικό κήπο, όπου θα τη φροντίσουν καλύτερα», καταλήγει ο Κνούτι.

Μοσχάρια με έξι πόδια είναι ένα θέαμα εξαιρετικά σπάνιο. Μια άλλη πρόσφατη περίπτωση είναι αυτή της Λίζι, που γεννήθηκε σε μια φάρμα στη Βαυαρία το 2008 και η οποία ζει ακόμη, αφού όμως πρώτα υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης των δύο επιπλέον άκρων της.

ΔΟΛ

This entry was posted on Σάββατο, Μάρτιος 31st, 2012 at 05:57 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply