Στα 2 το εκλογικό σώμα – Οι μισοί αντίθετοι με το Μνημόνιο και οι άλλοι μισοί υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη

Λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές και το Newsit σας παρουσιάζει μια δημοσκόπηση η οποία είναι η πρώτη με μεγάλο δείγμα και αποτυπώνει τις προθέσεις των πολιτών αν θα βρίσκονταν τώρα μπροστά στις κάλπες. Η δημοσκόπηση έγινε από την ALCO από τις 20 έως τις 28 Μαρτίου σε δείγμα 1.500 ατόμων σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η ΝΔ είναι σαφώς πρώτο κόμμα, όμως, μένει μακριά από την συσπείρωση που θα της δώσει την αυτοδυναμία.

Το ΠΑΣΟΚ, παρά την προσπάθεια Βενιζέλου να κάνει την διαφορά, δεν τα καταφέρνει μέχρι στιγμής διατηρώντας πολύ χαμηλό ποσοστό.

Σημαντικό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι επίσης το γεγονός οτι η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, κόμμα το οποίο εμφανιζόταν σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις με διψήφιο ποσοστό, τώρα χάνει αρκετά αφού δεν παίζει τόσο πλέον τον ρόλο δεξαμενής απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, τόσο ο Φώτης Κουβέλης, όσο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, είναι υπολογίσιμοι αντίπαλοι, αφού στερούν από τα δυο μεγάλα κόμματα σημαντικά ποσοστά.

Το ΚΚΕ διατηρεί τα κλασικά ποσοστά του, χωρίς να χάνει ποτέ την συσπείρωσή του, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να θέλει να κάνει ακόμα αρκετή προσπάθεια για να πείσει ως το αντίπαλο δέος τόσο στο ΚΚΕ, όσο και στην Δημοκρατική Αριστερά.

Ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, παρά την συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα που τον αποδυνάμωσε, καταφέρνει να μπει στην Βουλή και έχει περιθώρια συσπείρωσης.

Η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη δεν φαίνεται να τα καταφέρνει να μπει στην Βουλή αλλά έχει επίσης αρκετά περιθώρια συσπείρωσης.

Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι η αποχή δεν συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ποσοστό, όπως σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις αφού δεν ξεπερνά το 10%.

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

ΠΑΣΟΚ 13,6%

ΝΔ 20,9%

ΚΚΕ 7,9%

ΛΑΟΣ 3%

ΣΥΡΙΖΑ 6,7%

ΔΗΣΥ 2,2%

ΔΗΜΑΡ 7,2%

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,6%

ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ 7,2%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 2,7%

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,2%

ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 0,9%

Επίσης, σχεδον μοιρασμένοι είναι οι ψηφοφόροι όταν ρωτούνται με ποιό κριτήριο θα ψηφίσουν στις εκλογές.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, αυτό που κυριαρχεί είναι η ανάγκη να παραμείνουμε στην Ευρώπη και το ευρώ και ακολουθεί είναι η διαμαρτυρία για το Μνημόνιο και τα κόμματα που το ψήφισαν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.