Μετά από 20 μήνες…

Τρεις άνθρωποι που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο, εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού στην Ιαπωνία. Πρόκειται για τις πρώτες εκτελέσεις στη χώρα από τον Ιούλιο του 2010.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία άτομα που εκτελέστηκαν κατηγορούνταν για πολλαπλές δολοφονίες.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο πρέπει να δίνει την έγκρισή του πριν από οποιαδήποτε εκτέλεση, δεν είχε δώσει τέτοια εντολή εδώ και 20 μήνες.

Χωρίς να έχει ανακοινώσει επισήμως ένα μορατόριουμ, η ιαπωνική κυβέρνηση δεν είχε δώσει εντολή για καμία εκτέλεση από τις 28 Ιουλίου του 2010, ημέρα κατά την οποία δυο άνθρωποι οδηγήθηκαν στην αγχόνη για πρώτη φορά από την άνοδο του κόμματος στην εξουσία, τον Σεπτέμβριο του 2009.

Πριν κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές του Αυγούστου του 2009, το Δημοκρατικό Κόμμα της Ιαπωνίας είχε υποσχεθεί ότι θα ξεκινήσει συζήτηση για τη θανατική ποινή, κάτι που ωστόσο δεν έγινε.

Η Ιαπωνία είναι η μόνη αναπτυγμένη χώρα -εκτός από τις ΗΠΑ- που εφαρμόζει τη θανατική ποινή, συνήθως για άτομα που έχουν καταδικαστεί για πολλαπλές ανθρωποκτονίες.

Οι Αρχές δικαιολογούν την εφαρμογή της επικαλούμενες την υποστήριξη που έχει από τον πληθυσμό. Πάνω από 100 άτομα βρίσκονται σήμερα στις ιαπωνικές φυλακές, περιμένοντας την εκτέλεσή τους.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.