Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τρεις άνθρωποι εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού στην Ιαπωνία για πρώτη φορά από το 2010

Μάρτιος 30th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Μετά από 20 μήνες…

Τρεις άνθρωποι που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο, εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού στην Ιαπωνία. Πρόκειται για τις πρώτες εκτελέσεις στη χώρα από τον Ιούλιο του 2010.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία άτομα που εκτελέστηκαν κατηγορούνταν για πολλαπλές δολοφονίες.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο πρέπει να δίνει την έγκρισή του πριν από οποιαδήποτε εκτέλεση, δεν είχε δώσει τέτοια εντολή εδώ και 20 μήνες.

Χωρίς να έχει ανακοινώσει επισήμως ένα μορατόριουμ, η ιαπωνική κυβέρνηση δεν είχε δώσει εντολή για καμία εκτέλεση από τις 28 Ιουλίου του 2010, ημέρα κατά την οποία δυο άνθρωποι οδηγήθηκαν στην αγχόνη για πρώτη φορά από την άνοδο του κόμματος στην εξουσία, τον Σεπτέμβριο του 2009.

Πριν κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές του Αυγούστου του 2009, το Δημοκρατικό Κόμμα της Ιαπωνίας είχε υποσχεθεί ότι θα ξεκινήσει συζήτηση για τη θανατική ποινή, κάτι που ωστόσο δεν έγινε.

Η Ιαπωνία είναι η μόνη αναπτυγμένη χώρα -εκτός από τις ΗΠΑ- που εφαρμόζει τη θανατική ποινή, συνήθως για άτομα που έχουν καταδικαστεί για πολλαπλές ανθρωποκτονίες.

Οι Αρχές δικαιολογούν την εφαρμογή της επικαλούμενες την υποστήριξη που έχει από τον πληθυσμό. Πάνω από 100 άτομα βρίσκονται σήμερα στις ιαπωνικές φυλακές, περιμένοντας την εκτέλεσή τους.

ΔΟΛ

This entry was posted on Παρασκευή, Μάρτιος 30th, 2012 at 16:05 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply