Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Και τρικομματική κυβέρνηση βλέπουν τώρα στο ΠαΣοΚ

Μάρτιος 30th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Θέλουν και τη ΔΗΜ.ΑΡ σε ένα ενδεχόμενο σχήμα μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ

Και τρικομματική κυβέρνηση βλέπουν τώρα στο ΠαΣοΚΠολλαπλές παραλλαγές μετεκλογικών σεναρίων διατυπώνονται καθημερινώς πλέον, κυρίως από την πλευρά του ΠαΣοΚ, καθώς το δημοσκοπικό τοπίο παραμένει νεφελώδες και οι εκλογές προγραμματίζονται για την 6η Μαΐου.

Μία από τις εκδοχές που με σθένος υποστηρίζεται από κορυφαία στελέχη του ΠαΣοΚ, όπως ο κ. Κ. Σκανδαλίδης, είναι πως το κόμμα (με την ελπίδα των στελεχών του ότι θα έχει καταγράψει ένα αξιοπρεπές ποσοστό), δεν θα δεχθεί να είναι ο κ. Σαμαράς πρωθυπουργός σε ένα κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας με την ΝΔ.

Κάτι τέτοιο οδηγεί σύμφωνα με τα όσα διαμηνύει σε συνεντεύξεις του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε ένα κυβερνητικό σχήμα «τύπου Παπαδήμου», υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι τα εκλογικά ποσοστά των δύο κομμάτων θα διαμορφώσουν κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς, που θα διασφαλίζουν τη δυνατότητα σχηματισμού της απαιτούμενης πλειοψηφίας για την στήριξη μίας κυβέρνησης.

Πιθανή κίνηση τακτικής από Δήμα;

Την ίδια στιγμή και στο ίδιο πλαίσιο, οι αναφορές του κ. Στ. Δήμα στην μη εμπλοκή του στις εκλογές ερμηνεύονται από στελέχη όλων των πολιτικών πτερύγων ως πιθανή κίνηση τακτικής από πλευράς ΝΔ, με το βλέμμα στραμμένο στα μετεκλογικά σενάρια.

Εκτιμούν δηλαδή όσοι επιχειρούν να εξηγήσουν τη στάση του κ. Δήμα, ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία που καθιστά τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και πρώην Επίτροπο της χώρας στην ΕΕ, μία από τις πιθανές πολιτικές «εφεδρείες» για την πρωθυπουργία ή για κάποια άλλη κρίσιμη θέση, όπου θα είναι επιθυμητή η πολιτική συμφωνία, δεδομένης και της αποδοχής του στο εξωτερικό.

Στο τραπέζι και η τρικομματική συνεργασία

Πέραν αυτών, την Πέμπτη πάντως από την πλευρά του ΠαΣοΚ διατυπώθηκε μία νέα πρόταση για τις δυνατότητες μετεκλογικών συνεργασιών. Την εξέφρασε ο κ. Π. Ευθυμίου, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, μιλώντας στον REAL fm. Όπως τόνισε ο κ. Ευθυμίου, προσωπική του προτίμηση θα ήταν να σχηματιστεί μετά τις εκλογές μία τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας, στηριζόμενη από την ΝΔ, το ΠαΣοΚ και την ΔΗΜ.ΑΡ, για την οποία σημείωσε: «θα μου επιτρέψετε να πω ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας αν πρέπει να περιλάβει και τη ΝΔ και το ΠαΣοΚ, θα ήθελα να περιλάβει και τη ΔΗΜ.ΑΡ και θέλω να είμαι απόλυτα σαφής, δεν μου αρέσει να υπεκφεύγω. Αυτή είναι δική μου πεποίθηση ότι η μέγιστη συγκέντρωση δυνάμεων για να πετύχεις το ταχύτερο αποτέλεσμα».

 

This entry was posted on Παρασκευή, Μάρτιος 30th, 2012 at 09:00 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply