Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αντιδρούν οι πρατηριούχοι καυσίμων σε τροπολογία του υπ. Μεταφορών – «Ανοίγει το δρόμο για ίδρυση πρατηρίων σε σούπερ – μάρκετ»

Μάρτιος 30th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Αντιδρούν οι πρατηριούχοι καυσίμων σε τροπολογία του υπ. ΜεταφορώνΤην αντίθεσή της με τροπολογία του υπουργείου Μεταφορών αναφορικά με τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ πρατηρίων και χώρων συνάθροισης κοινού (σούπερ μάρκετ, εμπορικά κέντρα, κλπ.) εκφράζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.

Η τροπολογία μειώνει την ελάχιστη απόσταση στα 30 μέτρα από 80 που ίσχυε ως τώρα, ενώ καταργεί και την απαίτηση για κατασκευή ανεξάρτητης κυκλοφοριακής σύνδεσης, προκειμένου να επιτραπεί η ίδρυση πρατηρίων καυσίμων από σούπερ μάρκετ.

Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο αυτές αλλαγές περιλαμβάνονται στις υποχρεώσεις που ανέλαβε η χώρα με το νέο μνημόνιο. Προβλέπεται συγκεκριμένα ότι ως το δεύτερο τρίμηνο του 2012 η κυβέρνηση θα πρέπει:

-α) Να τροποποιήσει το άρθρο 11 παρ.1 του Ν. 3897/2010 προκειμένου α) να μειωθεί η ελάχιστη απόσταση που προβλέπει το εν λόγω άρθρο μεταξύ σταθμού υγρών καυσίμων και χώρων των οποίων η χωρητικότητα ξεπερνάει τα 50 άτομα, β) να καταργήσει την απαίτηση κατασκευής ανεξάρτητης κυκλοφοριακής σύνδεσης για πρατήρια καυσίμων εντός έκτασης υπεραγοράς, όπως προβλέπει το άρθρο 11 παρ.1, του Ν. 3897/2010 και γ) να τροποποιήσειτο άρθρο 11, παρ.6 του ίδιου νόμου προκειμένου να επιτραπεί σε πολίτες του ΕΟΧ να ανοίξουν πρατήρια υγρών καυσίμων στην Ελλάδα.

Σημειώνεται επίσης ότι για το ζήτημα των αποστάσεων εκκρεμεί παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η ΟΒΕ υποστηρίζει ότι με το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών επιχειρείται η ουσιαστική κατάργηση των αποστάσεων ασφαλείας από χώρους συνάθροισης κοινού. «Στην πράξη χαρίζουν στις υπεραγορές το προνόμιο να ανοίγουν πρατήρια δίπλα στην είσοδό τους παραβλέποντας εγκληματικά τους κινδύνους που απειλούν τους καταναλωτές. Στόχος αυτών των ανατροπών είναι να εκτοπιστούν οι βενζινοπώλες και να παραδοθεί η αγορά στα μεγάλα συμφέροντα», καταγγέλει η Ομοσπονδία.

This entry was posted on Παρασκευή, Μάρτιος 30th, 2012 at 19:13 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply