Τελικά ο άνθρωπος που δεν διάβασε το Μνημόνιο, ο κ. Χρυσοχοϊδης κατάφερε να διχάσει την ελληνική κοινωνία και να δημιουργήσει εμφύλιο πόλεμο μεταξύ της Αθήνας και της περιφέρειας. Η υπόθεση με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών έχει καταντήσει σήριαλ και θέαμα στα κανάλια αφού ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με απόλυτη προχειρότητα ανακοίνωσε ένα σχέδιο για 30 καταυλισμούς χωρίς να έχει πετύχει δύο βασικά θέματα:

  1. Μίνιμουμ συναίνεση με τις τοπικές κοινωνίες που θα δεχθούν τα κέντρα κράτησης
  2. Λεφτά για να γίνουν αυτά τα στρατόπεδα αλλά κυρίως ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική ώστε να μην είναι 30.000 μέσα και 970.000 απ’ έξω κι ανεξέλεγκτοι.

Στη σπουδή του να εκλεγεί ο κ. Μ. Χρυσοχοίδης ανακοίνωσε ένα μέτρο ανακούφισης της Αθήνας στην οποία εκλέγεται, χωρίς να έχει κάνει προεργασία. Και τώρα μαδάμε όλοι τη μαργαρίτα και βλέπουμε περιφερειάρχες και δημάρχους να έχουν βγει στα κάγκελα γιατί αν δεχθούν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης τότε θα παίξουν… ξύλο με τους δικούς τους ψηφοφόρους.

Σήμερα στο υπουργείο προστασίας του πολίτη κλήθηκαν αξιωματικοί του στρατού οι οποίοι παρέδωσαν μια λίστα με 32 ανενεργά στρατόπεδα τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν κέντρα φιλοξενίας μεταναστών. Είναι και στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα και ορισμένα από αυτά, 11-12 πληρούν όλες τις προδιαγραφές και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν άμεσα. Αν βέβαια δεν έχουμε προεκλογικά κινητοποιήσεις τύπου… Καλλικράτη με αποκλεισμούς χωριών και πόλεων.

Ενα ακόμη κρίσιμο θέμα αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση με απόλυτη προχειρότητα ενώ μόνο γέλιο προκαλούν οι επιχειρήσεις – σκούπα του κ. Χρυσοχοϊδη. Που θα βάλει όσους πιάσει; Στις ήδη γεμάτες φυλακές; Ή θα τους κρύψει μέχρι να εκλεγεί και μετά θα τους αφήσει ελεύθερους και πάλι στην Ομόνοια;

Ο κατάλογος με τα στρατόπεδα (η τρίτη στήλη είναι τετραγωνικά μέτρα)

Τρία στρατόπεδα είναι στην περιφέρεια Αττικής, δύο στην Πάρνηθα και ένα στην Κερατέα.

Δέκα στρατόπεδα βρίσκονται στονΈβρο στις περιοχές,  Καρωτή,  Χελιδόνα, Μεταξάδες,  Καστανιές,  Νεοχώρι,  Βρυσικά,  Κήποι  και  Ασημένιο.

Στο νομό Θεσσαλονίκης υποψήφια για κέντρα μεταναστών είναι στρατόπεδα σε Θέρμη, Διαβατά και Λαγκαδίκια, στο νομό Σερρών σε Κερδύλλια,  Αχλαδοχώρι και Πεντάλοφο, ενώ από δύο στρατόπεδα θα χρησιμοποιηθούν στους νομούς Κοζάνης,  Ημαθίας  και  Δράμας.

Τα υπόλοιπα κέντρα θα δημιουργηθούν στη Φλώρινα, στην Πέλλα, στην Καστοριά, στη Σκύδρα, στηΡοδόπη, στην Κω και στο Ρέθυμνο.

www.antinews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.