Διαβόητος ληστής, συγγραφέας, ζωγράφος και συνεργός των αδελφών Παλαιοκώστα. Ο «Ελληνας πεταλούδας» ή ο «ντόπιος Κόμης Μοντεχρήστος». Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους τίλους που συνοδεύουν τον Κώστα Σαμαρά ή «Ζαρανίκα», ο οποίος τη Δευτέρα (26/3) από κάποιο τυχαίο γεγονός έπεσε και πάλι (για πολλοστή φορά κατά τη διάρκεια της πλούσιας… καριέρας του) στα χέρια των αστυνομικών.

Ένας από τους πιο γνωστούς Ελληνες ληστές, ο Σαμαράς, εντοπίστηκε λίγα λεπτά πριν από τις 10 το πρωί της Δευτέρας στην οδό Λευκάδος στο Μοσχάτο. Ολα ξεκίνησαν όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, περίοικοι εντόπισαν άγνωστο να κοιμάται μέσα σε αυτοκίνητο (κάτι που κίνησε υποψίες) και κάλεσαν την Αστυνομία. Ανδρες της Αμεσης Δράσης έσπευσαν στην περιοχή και πλησίασαν το όχημα για έλεγχο. Ο άνδρας βλέποντας τους αστυνομικούς βγήκε από το αυτοκίνητο, άρχισε να τρέχει και εισέβαλε στο πρώτο κτίριο που βρήκε μπροστά του (όπου στεγάζονται γραφεία της γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών Jumbo). Αρχικά ο άγνωστος -μέχρι τότε- άνδρας καταφέρνει και ξεφεύγει και με κάποιο… μαγικό τρόπο επιστρέφει στο αυτοκίνητο και κρύβεται μέσα στο πορτμπαγκάζ! Οι αστυνομικοί, αφού ολοκληρώνουν τις έρευνες, επιλέγουν να ελέγξουν το αυτοκίνητο. Οταν ανοίγουν το πορτμπαγκάζ έκπληκτοι βλέπουν τον «Ζαρανίκα», που κρυβόταν κουλουριασμένος εκεί, να πετάγεται έξω και ζωσμένος με αντικείμενα που έμοιαζαν με εκρηκτικό μηχανισμό να απειλεί ότι θα ανατιναχτεί, κρατώντας μάλιστα στα χέρια του ένα μπουτόν. Δεν χρειάστηκαν παρά ελάχιστα λεπτά προκειμένου οι αστυνομικοί να καταλάβουν ότι ο «εκρηκτικός» μηχανισμός αποτελούταν από δύο κεριά και ένα πυροτέχνημα και βέβαια στη συνέχεια να τον συλλάβουν.

Ο 55χρονος σήμερα Κώστας Σαμαράς έχει περάσει 16 χρόνια της ζωής του στις φυλακές, καταδικασμένος για ληστείες, κλοπές και άλλα αδικήματα. Από το 2004 ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και έπρεπε κάθε 1η και 15η του μήνα να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Είχε όμως παραβιάσει τους όρους και η Αστυνομία τον αναζητούσε εδώ και αρκετό καιρό. Είχε αρχίσει την καριέρα του με μικροληστείες σε καταστήματα (ανάμεσά τους το θρυλικό Μινιόν) και γραφεία επιχειρήσεων. Στη συνέχεια σειρά είχαν τα κοσμηματοπωλεία και μεγαλύτερα καταστήματα πάντα στην Αθήνα και στα Τρίκαλα. Επειτα ήρθε η γνωριμία με τον Νίκο Παλαιοκώστα, η συνεργασία του με τα περιβόητα αδέρφια και οι ληστείες σε τράπεζες. Η δράση του, ωστόσο, τον οδήγησε στη φυλακή. Εκεί έγραψε και το αυτοβιογραφικό βιβλίο με τίτλο «Καταζητείται». Τη φήμη του «Ελληνα Πεταλούδα» απέκτησε από τις συνολικά πέντε κινηματογραφικές αποδράσεις που πραγματοποίησε!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.