Νέα έρευνα για τα Leopard

Στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών μπαίνουν για μία ακόμη φορά οι προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, με δύο εισαγγελείς να εντοπίζουν ίχνη δωροδοκίας και να αποστέλλουν αιτήματα δικαστικής συνδρομής στο Μονακό και στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους προκειμένου να ανοιχθούν λογαριασμοί και να αναζητηθούν οι διαδρομές τυχόν μαύρου χρήματος, το οποίο φαίνεται να αγγίζει τα 60.000.000 ευρώ.

Αυτή τη φορά την Εισαγγελία Πρωτοδικών θα την απασχολήσει εκ νέου η προμήθεια αρμάτων μάχης τύπου Leopard 2 , μία δικογραφία που είχε ερευνηθεί από τον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου (2003-2005) χωρίς ωστόσο να εντοπίσει ενδείξεις τέλεσης απιστίας σε βάρος πολιτικών προσώπων.

Για τον εισαγγελικό λειτουργό ωστόσο, είχαν προκύψει ενδείξεις δωροδοκιών τις οποίες τώρα εξετάζουν οι εισαγγελείς κ. Πόπη Παπανδρέου και Αν. Ελευθεριάνος. Αφορμή για το άνοιγμα της έρευνας στάθηκαν οι καταγγελίες του πρώην γενικού διευθυντή αμυντικών εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Ευάγγελου Βασιλάκου, ότι κάποιοι πλούτισαν από τους εξοπλισμούς, κάνοντας λόγο για “κατασκευασμένες αμυντικές ανάγκες, βάσει των οποίων κάποιοι έστησαν πολιτικές καριέρες και έφτιαξαν περιουσίες”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.