Νέες διευκρινήσεις για την εργασιακή εφεδρεία έδωσε το υπ. Οικονομικών

Δε θα αναπληρωθούν οι υπάλληλοι σε εφεδρείαΗ υπαγωγή σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας δεν συνεπάγεται και διαγραφή του υπαλλήλου από το βιβλίο μητρώου προσωπικού του δημόσιου φορέα.

Αυτό σημαίνει πως οι 15.000 υπάλληλοι που θα υπαχθούν στην εφεδρεία το 2012 δεν θα αναπληρωθούν στη βάση του κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις.

Σε απόφαση του υπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη για τις προβλέψεις θέσεων προσωπικού που τίθεται σε καθεστώς προσυνταξιακής διαθεσιμότητας και εργασιακής εφεδρείας τονίζεται πως αυτοί οι εργαζόμενοι δεν διαγράφονται από το βιβλίο μητρώου προσωπικού, αλλά εξακολουθούν να παρακολουθούνται διακριτά για όσο χρονικό διάστημα καταβάλλονται αποδοχές στο εν λόγω προσωπικό.

Όπως σημειώνεται, μετά την πάροδο του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος οι αντίστοιχες προβλέψεις θέσεων θα διαγράφονται οριστικά από τα σχετικά βιβλία – μητρώα.

 

 

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.