Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καβγάς ΠαΣοΚ – Μιχελάκη για τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ

Μάρτιος 27th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ο αρμόδιος υπουργός Μ. Βορίδης αποδίδει την ανακοίνωση της ΝΔ σε εφσφαλμένη πληροφόρηση

Καβγάς ΠαΣοΚ - Μιχελάκη για τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑΜετωπική σύγκρουση ΠαΣοΚ και ΝΔ σχετικά με τις καταγγελίες της Συγγρού για ρουσφετολογικές προσλήψεις στα ΕΛΤΑ με απόφαση που συνυπογράφει και ο κ. Ευ. Βενιζέλος

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Ι. Μιχελάκης, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί το ΠαΣοΚ για «νέες ρουσφετολογικές προσλήψεις και μάλιστα λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, αποδεικνύοντας πως, όχι μόνο δεν θέλει να περιορίσει το σπάταλο κράτος, αλλά το διογκώνει για ψηφοθηρικούς λόγους».

Επιπροσθέτως, καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να πάρουν πίσω τις ρουσφετολογικές αυτές αποφάσεις. «Σε αντίθετη περίπτωση», αναφέρει ο κ. Μιχελάκης, «ως κυβέρνηση, η ΝΔ, δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα αποτελέσματά τους».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται ότι στις 12 Μαρτίου 2012, με κοινή υπουργική απόφαση, την οποία συνυπογράφει ο κ. Βενιζέλος, υπουργοί του ΠαΣοΚ ενέκριναν την πρόσληψη από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) 2.340 ατόμων με 8μηνες συμβάσεις (ΚΥΑ 12075 ΕΓΔΕΚΟ 2645/12.03.2012).

Λίγο μόλις αργότερα, στις 23 Μαρτίου 2012, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) ανακοίνωσε, μέσω του ιστοχώρου της, την πρόσληψη 1000 συνεργατών, καθορίζοντας μάλιστα τη λήξη υποβολής αιτήσεων μόλις στις 28 Απριλίου.

Σε εξίσου σκληρή γλώσσα ήρθε η απάντηση από το ΠαΣοΚ. «Επειδή είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς την προκλητική ανοησία από το προκλητικό θράσος, θα έπρεπε να υποδείξει κανείς στον Εκπρόσωπο της ΝΔ να απευθυνθεί στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Βορίδη, νέο και προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ που την εκπροσωπεί στην κυβέρνηση, ο οποίος επιμόνως ζήτησε από την τετραμελή εξ υπουργών επιτροπή την έγκριση αυτών των προσλήψεων, όπως γίνεται παγίως κάθε χρόνο την περίοδο αυτή», αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠαΣοΚ.

«Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους ο κ. Μιχελάκης με τον κ. Βορίδη και ας ζητήσει ο πρώτος συγγνώμη από το ΠαΣοΚ εκ μέρους της ΝΔ», επισημαίνει το ΠαΣοΚ.

Αργά το βράδυ ο υπουργός Μεταφορών κ. Μ. Βορίδης μιλώντας στο Mega στην εκπομπή «Ανατροπή» επιβεβαίωσε πως οι προσλήψεις στα ΕΛΤΑ είναι εποχιακές και έγιναν όπως κάθε χρόνο μέσω ΑΣΕΠ και απέδωσε την ανακοίνωση της ΝΔ σε «εσφαλμένη πληροφόρηση».

 

This entry was posted on Τρίτη, Μάρτιος 27th, 2012 at 11:30 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply