Διπλό Λεβαδειακού, «Χ» στα Γιάννενα

Χορταστικό ήταν το θέαμα στους απογευματινούς αγώνες της Κυριακής. Ο Ολυμπιακός μολονότι είχε βρεθεί να χάνει, συνέτριψε τελικά τον Αστέρα Τρίπολης με 7-2 στο «Καραϊσκάκη», ενώ πάρτι έκανε ο ΠΑΟΚ στην Κέρκυρα, κερδίζοντας την ομώνυμη ομάδα με 4-0.

Νωρίτερα, η ΑΕΚ, έστω και δύσκολα νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ και ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Ο Λεβαδειακός πέρασε εύκολα από το Καυτανζόγλειο επικρατώντας 2-0 της Δόξας Δράμας. Στα Γιάννενα, ο ΠΑΣ προηγήθηκε 1-0, ο Εργοτέλης έχασε δυο παίκτες με αποβολές, αλλά οι Κρητικοί ισοφάρισαν στο τέλος σε 1-1.

 

 

Καλά που έληξε και ο Ολυμπιακός σταμάτησε να σκοράρει

Ο Ολυμπιακός άργησε να πάρει μπροστά και το έκανε όταν βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τον Αστέρα Τρίπολης στο «Καραϊσκάκη». Στο 20ό λεπτό, όμως, ξύπνησε το «ερυθρόλευκο» ξυπνητήρι και οι Πειραιώτες έφτασαν στην αποθεωτική νίκη με 7-2. Απέφυγαν μια απρόσμενη απώλεια, διατήρησαν διαφορά ασφαλείας (10 βαθμοί) από τον Παναθηναϊκό και περιμένουν την τυπική στέψη τους ως πρωταθλητές της σεζόν 2011/2012.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-0 με τους Ναβάρο (13′), Ροτζέριο (16′), αλλά η ομάδα του Βαλβέρδε ανέτρεψε την κατάσταση με «καρέ» του Μιραλάς (20′ πεν., 49′, 70′, 89′) και τέρματα των Τζιμπούρ (51′), Ορμπάιθ (53′), Φουστέρ (80′).

Σ’ ένα συναρπαστικό πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στο 16΄, από πανομοιότυπα γκολ. Στο 13΄ μπαλιά 40 μέτρων στον Μπρέσκα, η άμυνα των γηπεδούχων συνελλήφθη εν υπνώσει, ο Μέγιερε απέκρουσε το τετ-α-τετ με τον Σλοβάκο, αλλά στη συνέχεια ο Ναβάρο άνοιξε το σκορ. Τρία λεπτά αργότερα, νέα αντεπίθεση για της ομάδα του Τσιώλη, ο Ναβάρο πασάρει τον αμαρκάριστο Ροτζέριο κι αυτός στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 20′ ο Μπαρτολίνι ανέτρεψε τον Μακούν στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Καθαρό πέναλτι το οποίο καταλόγισε ο Βοσκάκης και αξοποίησε ο Κέβιν Μιραλάς, μειώνοντας για τους πρωαθλήτές Ελλάδας. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς έντονες συγκινήσεις και οι οπαδοί των “ερυθρολεύκων” αγωνιούσαν για τη συνέχεια. Αυτή η αγωνία τους, όμως, δεν κράτησε πολύ!

Μέσα στα πρώτα οκτώ λεπτά του β’ ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός δημιούργησε πέντε καθαρές ευκαιρίες για γκολ, αξιοποίησε τις τρεις και αίφνης το 1-2 έγινε 4-2 πριν συμπληρωθεί το 55′! Στο 49΄ μετά από σέντρα του Μανιάτη, ο Ράφικ Τζιμπούρ ισοφάρισε, στο 51΄ το λάθος των αμυντικών του Αστέρα εκμεταλλεύθηκε ο Μιραλάς που έγραψε το 4-2 και στο 53΄ ο Μακούν διεμβόλισε από δεξιά και έβγαλε έξοχη ασίστ στον Ορμπάιθ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπαντή.

Ο “δαιμονισμένος” ρυθμός του Ολυμπιακού, ουσιαστικά διέγραψε όλη την προσπάθεια των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημίχρονο. Ακολούθησαν ακόμα δύο γκολ του Μιραλάς (70′, 89′ και ένα του Φουστέρ στο 80′, από ασίστ του Βέλγου που ήταν απολαυστικός και ανέβηκε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με 18 γκολ.

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Κίτρινες: Μαρκάνο – Μπαρτολίνι, Χουανίτο, Πιπίνης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Μοντέστο (46′ Μανιάτης), Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Τοροσίδης (78′ Φουστέρ), Μακούν, Αμπντούν, Μιραλάς, Τζιμπούρ (71′ Καζίμ Ρίτσαρντς)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Αργυρόπουλος, Πιπίνης (39′ Φορμίκα), Κουρμέλης, Μπαρτολίνι, Ουσέρο, Χουανίτο (60′ Φρανκού), Ροτζέριο (72′ Εγκον), Ράγιος, Ναβάρο, Μπρέσκα.

 

 

Πάρτι του ΠΑΟΚ στην Κέρκυρα που βλέπει υποβιβασμό

Ο ΠΑΟΚ συνέτριψε 4-0 την Κέρκυρα στο νησί των «Φαιάκων» με τον Πάμπλο Γκαρσία να πετυχαίνει γκολ από εκτέλεση κόρνερ στο 15′. Ο Αθανασιάδης στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και ο Λαζάρ στο 54′ και το 64′, αντίστοιχα, διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Ματς της χρονιάς υποτίθεται ήταν αυτό για τους «Φαίακες», όμως επί της ουσίας… απουσίασαν από το γήπεδο! Έδειξαν κινητικότητα μέχρι το 15ο λεπτό, όταν ο Πάμπλο Γκαρσία άνοιξε το σκορ με απευθείας κόρνερ (!) και μετά… το χάος. Ο Χάβι Γκράθια προφανώς θα ήθελε να έχει μείνει το 0-1 στο ημίχρονο για να μπορέσει να καθοδηγήσει αποτελεσματικά τους παίκτες του, όμως στις καθυστερήσεις (45+2) ο Αθανασιάδης από ασίστ του (κορυφαίου) Λαζάρ έβαλε «ταφόπλακα» στις ελπίδες των γηπεδούχων. Αυτό άλλωστε φάνηκε και στο δεύτερο 45λεπτο, όταν ο Λαζάρ με ατομική προσπάθεια στο 54΄ και μετά από συνδυασμό με τον Γιάννου στο 64΄διαμόρφωσε το 0-4.

Ίσως να έφταιξε το γκολ-μαχαιριά του Αθανασιάδη, ίσως οι δύο αναγκαστικές αλλαγές (22΄ Βέντσελ΄, 44΄ Γκουστάβο). Ό,τι κι αν έφταιξε πάντως, δεν αλλάζει την πραγματικότητα σύμφωνα με την οποία η Κέρκυρα χρειάζεται πλέον ένα μικρό θαύμα για να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα.

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Κίτρινες: Σνάουτσνερ, Τσιρίλο

ΚΕΡΚΥΡΑ (Χάβι Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο (43΄ Ηλιάδης), Βέντσελ (22΄ Βενέτης), Μαϊστόροβιτς, Ερίφε, Γραμμόζης, Ιωάννου (71΄ Μπάρκογλου), Καλαντζής, Καραλής, Μαρτίν.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Σνάουτνσερ, Μαλεζάς, Τσιρίλο (77΄ Μπαλάφας), Γκαρσία, Λάζαρ (70΄ Τσουκαλάς), Γιάννου, Λίνο, Σαλπιγγίδης (70΄ Γεωργιάδης), Αθανασιάδης

 

Η ΑΕΚ έβαλε το γκολ στον Παναιτωλικό και ανέβηκε ξανά στην 3η θέση

Με γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου στο 10΄ η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό, στο πλαίσιο της 26ης ημέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Δίκαιη η νίκη της Ένωσης, η οποία δεν ήταν καλύτερη του Παναιτωλικού, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν, όμως, πιο ουσιαστική, καθώς εκμεταλλεύτηκε μία από τις δύο ευκαιρίες που δημιούργησε σε ολόκληρο το 90λεπτο. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή ήταν ανώτερη στην επανάληψη, έφτανε με σωστή ανάπτυξη έξω από την περιοχή του Κωνσταντόπουλου, αλλά στην τελική προσπάθεια δεν ήταν αποδοτική.

Η ΑΕΚ μπήκε νωρίς μπροστά στο σκορ, από εξαιρετική προσπάθεια του Λεονάρντο και ασίστ στον Λυμπερόπουλο, που με δυνατό αριστερό σουτ “έγραψε” το 1-0. Από το 10ο λεπτό, όταν και μπήκε το γκολ της Ένωσης, μέχρι το ημίωρο, οι “κιτρινόμαυροι” χωρίς να παίζουν σπουδαία μπάλα είχαν τον έλεγχο του ματς και στο 31΄ θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και δεύτερο τέρμα με τον Σιαλμά να κόβεται την τελευταία στιγμή από τον Ντολεζάι.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει στο τελευταίο 15λεπτο, είχε ένα μακρινό σουτ του Γκόλια να περνάει λίγο άουτ, αλλά από κει και πέρα δεν ανησύχησε άλλη φορά την εστία του Κωνσταντόπουλου. Στο 45ο λεπτό, η κεφαλιά του Καφέ μετά τη σέντρα του Γκερέιρο έφυγε ξυστά άουτ από το δεξί δοκάρι του Τσενάμο.

Στην επανάληψη οι Αγρινιώτες έφτασαν τρεις-τέσσερις φορές με καλές προϋποθέσεις έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, αλλά υστερούσαν σημαντικά στην τελική προσπάθεια. Ενα σουτ του Χαριστέα που κόντραρε στο πόδι του Μανωλά λίγο έλλειψε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ ένα ακόμη πλασέ του Ρότσα από το ημικύκλιο της περιοχής πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Διαιτητής: Γιώργος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

Κίτρινες: Καφές, Μάκος, Λυμπερόπουλος

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Λαγός, Μανωλάς, Κοντοές, Γεωργέας, Μάκος, Καφές, Γκερέιρο (68΄ Ρίκκα), Λεονάρντο (80΄ Μπέλεκ), Σιαλμάς (46΄ Κλωναρίδης), Λυμπερόπουλος.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τάκης Λεμονής):
Τσενάμο, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Ντολεζάι, Σιόντης (82΄ Φερνάντες), Μητρόπουλος, Ρότσα, Άντι (80΄ Ακαλέ), Θεοδωρίδης (60΄ Ονουάτσι), Καμαρά, Χαριστέας.

 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερς της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα:

Άρης-Πανιώνιος 4-2 (33′ Φατί, 72′ Ούμπιντες, 76′ Τριανταφυλλάκος, 78′ Νέτο – 39′, 63′ Κούτσι)

Ατρόμητος-Ξάνθη 1-0 (82′ Μήτρογλου)

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-1 (18′ Κλέιτον)

Δόξα Δράμας-Λεβαδειακός 0-2 (12′ πεν. Σουμπίνιο, 53′ Ναπολεόνι)

ΑΕΚ-Παναιτωλικός 1-0 (10′ Λυμπερόπουλος)

ΠΑΣ Γιάννινα-Εργοτέλης 1-1 (59′ Βίλα – 90’+ Γιαλούσης)

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 7-2 (20′ πεν., 49′, 70′, 89′ Μιραλάς, 51′ Τζιμπούρ, 53′ Ορμπάιθ, 80′ Φουστέρ – 13′ Ναβάρο, 16′ Ροτζέριο)

Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-4 (15′ Γκαρσία, 45’+ Αθανασιάδης, 54′, 64′ Λαζάρ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 26 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 64

2. Παναθηναϊκός 54

3. Ατρόμητος 47

4. ΠΑΟΚ 46

5. ΑΕΚ 45

6. Άρης 39

7. Αστέρας Τρίπολης 38

8. ΟΦΗ 33

9. Λεβαδειακός 30

10. Ξάνθη 29

11. Πανιώνιος 29

12. ΠΑΣ Γιάννινα 29

13. Εργοτέλης 27

14. Παναιτωλικός 25

15. Κέρκυρα 24

16. Δόξα Δράμας 15

*Ο Παναθηναϊκός έχει ένα μηδενισμό και -3 βαθμούς

Σκόρερς:

18 γκολ: Μιραλάς (Ολυμπιακός)

15 γκολ: Μήτρογλου (Ατρόμητος), Λέτο (Παναθηναϊκός)

10 γκολ: Πάντελιτς, Τζιμπούρ (Ολυμπιακός), Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ)
Super Sunday… 3D!

Μιχάλης Τσόχος και Βασίλης Σαμπράκος βάζουν τα 3D γυαλιά τους και… τα βλέπουν…

ΔΟΛ +  ΕΡΤ +  ΑΠΕ-ΜΠΕ + www.sport-fm.gr
Δείτε τα αποτελέσματα στα παιχνίδια του Σαββάτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.