Aρση της εντολής προληπτικής εκκένωσης ενός τμήματος των κεντρικών παράκτιων περιοχών της χώρας

Ισχυρός υποθαλάσσιος σεισμός στη Χιλή

Οι αρχές της Χιλής αποφάσισαν να άρουν την εντολή προληπτικής εκκένωσης ενός τμήματος των κεντρικών παράκτιων περιοχών της χώρας, μετά τον ισχυρό σεισμό και την πιθανότητα να πλήξει την συγκεκριμένη ζώνη τσουνάμι.

«Στις 23:46 (05:46 ώρα Ελλάδας) η περιφερειακή διεύθυνση του Εθνικού Γραφείου Εκτάκτων Καταστάσεων (Onemi) του Μάουλε αποφάσισε να άρει την εντολή επείγουσας προληπτικής εκκένωσης της περιοχής», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της χιλιανής κυβέρνησης Αντρές Τσάντγουικ.

Η απομάκρυνση περίπου 7.000 ανθρώπων από τις εστίες τους στην παραθαλάσσια περιοχή Μάουλε αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους όταν παρατηρήθηκε υποχώρηση της θάλασσας μετά τον σεισμό.

Η Onemi ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει κίνδυνος τσουνάμι.

Ο ισχυρός σεισμός, μεγέθους από 6,4 ως 7,2 βαθμούς σύμφωνα με τα Ινστιτούτα Γεωφυσικής, προκάλεσε τον τραυματισμό μερικών ανθρώπων, αλλά όχι σοβαρές υλικές ζημιές, όπως προκύπτει από τον πρώτο απολογισμό των τοπικών αρχών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.