Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νοικιάζεται γιατρός με 3 ευρώ την ώρα!

26 Μαρτίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Πώς διακωμωδούν οι ειδικευόμενοι γιατροί την κατάσταση στο χώρο της Υγείας

http://www.newsbeast.gr/files/temp/5C172191FAE2B5098113966843C4212B.jpgΜε τρία ευρώ την ώρα μπορείτε να έχετε τον γιατρό με ειδικότητα που επιλέξατε … στο σπίτι σας . Το αντίτιμο είναι 3 ευρώ την ώρα. Πληροφορίες αύριο το πρωί, έξω από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
Με αυτό το πρωτότυπο τρόπο οι εθελοντές ειδικευόμενοι, θα προσφέρουν στους «ενοικιαστές» τους μέρος των καθημερινών τους εργασιών όπως γραμματειακή εξυπηρέτηση, βοήθεια να μεταφέρουν καροτσάκι ή φορείο στο νοσοκομείο, χρέη προσωπικού ασφαλείας, και ενίοτε απλές ιατρικές συμβουλές. 

Οι ειδικευόμενο γιατροί διαμαρτύρονται με αυτόν τον τρόπο για το εξευτελιστικό πόσο των 3 ευρώ την ώρα που είναι το νέο ωρομίσθιο που λαμβάνουν για τις εφημερίες που κάνουν , για την ποιότητα της εκπαίδευσης των ειδικευόμενων ιατρών στην Ελλάδα, για τις ευτελείς συνθήκες νοσηλείας των ασθενών και εργασίας του προσωπικού, για την ανεργία που μαστίζει τους νέους ιατρούς και τους ωθεί στην μετανάστευση, για τις παρανόμως καθυστερούμενες οφειλές πολλών μηνών, καθώς και για τις νέες περικοπές σε βασικό μισθό, επιδόματα, και εφημερίες.

Ήδη, σε δεκάδες νοσοκομεία όλης τη χώρας οι ειδικευόμενοι γιατροί βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων εφημεριών για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

ygeianews.gr

This entry was posted on Δευτέρα, 26 Μαρτίου, 2012 at 20:12 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply