Οκτάλεπτη διακοπή λόγω επεισοδίων στο «Γεντί Κουλέ»Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 1-0 του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» και μείωσε στους επτά βαθμούς τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, που την Κυριακή υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Ατρόμητος συνέχισε την σταθερά ανωδική πορεία του, έστω και αν νίκησε δύσκολα με 1-0 την Ξάνθη που συμπλήρωσε οκτώ σερί ήττες.

Από την κόλαση στον παράδεισο ο Αρης που επικράτησε 4-2 του Πανιωνίου, αν και οι «κυανέρυθροι» προηγήθηκαν ισοφάρισαν και προηγήθηκαν 1-2 στο 70′.

Επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός εν μέσω καπνογόνων

Τέλος έβαλε ο Παναθηναϊκός στο αρνητικό σερί των τριών διαδοχικών ηττών του. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 1-0 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο και μείωσαν στους 7 βαθμούς τη διαφορά από τον Ολυμπιακό, που παίζει σήμερα Κυριακή με τον Αστέρα Τρίπολης. Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε στο 18ο λεπτό ο Σίλβα Κλέιτον. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου έχει ξεχάσει τι σημαίνει νίκη, καθώς συμπλήρωσε 6 αγωνιστικές στις οποίες μετράει 5 ήττες και μία ισοπαλία.

Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος στο πρώτο μέρος. Η επανεμφάνιση του Σωτήρη Νίνη στο αρχικό σχήμα μετά από την πολύμηνη απουσία του από τα γήπεδα «γέμισε» το κέντρο των «πρασίνων» με συνέπεια η ομάδα του Ζεσουάλντο Φερέιρα να έχει σωστή κυκλοφορία και την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα του αγώνα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στο διάστημα αυτό το «τριφύλλι» δημιούργησε δύο-τρεις καλές φάσεις με τους Νίνη (φάουλ στο 25′ και σουτ στο 29′ που έφυγαν ελάχιστα άουτ) και Χριστοδουλόπουλο (μπήκε μόνος του στο 15′ αλλά δεν έκανε καλό τελείωμα), ενώ η ανωτερότητά του “επιβραβεύτηκε” με το υπέροχο γκολ του Σίλβα Κλέιτον στο 18′.

Προηγήθηκε η ασίστ του Χριστοδουλόπουλου στον Βραζιλιάνο μέσο, ο οποίος απέφυγε με ωραία προσποίηση τους Γαλανόπουλο, Γεωργίου, στη συνέχεια τον Σαχσανίδη και με πλασέ πάνω στην κίνηση πέτυχε το 0-1. Ο σκόρερ των «πρασίνων» νικήθηκε στο 38′ από τον Σαχσανίδη στο δυνατό σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή.

Η μοναδική αξιόλογη φάση για τους γηπεδούχους στα πρώτα 45 λεπτά προήλθε από στημένη φάση. Μόλις στο 5ο λεπτό η απευθείας εκτέλεση από τον Παπουλή έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καρνέζη.

Με σημαντική ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ο Κουίνσι πέρασε τους Γεωργίου, Γαλανόπουλο, βρέθηκε απέναντι από τον Σαχσανίδη, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Νέα τεράστια ευκαιρία για τους «πράσινους», αυτή την φορά με τον Κλέιτον να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Σαχσανίδη, ο οποίος με το πόδι βρήκε τη μπάλα στο πλασέ του Βραζιλιάνου.

Ο ΟΦΗ απείλησε για πρώτη φορά στο 59′, με τον Μάντζιο να βγαίνει απέναντι από τον Καρνέζη, αλλά το πλασέ που επιχείρησε απέκρουσε σε κόρνερ ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, στην πρώτη κλασική ευκαιρία των γηπεδούχων στο ματς.

Το ματς διακόπηκε για περίπου 8 λεπτά στο 76ο λεπτό, λόγω καπνογόνων που άναψαν πίσω από την εστία του Καρνέζη οι οπαδοί του ΟΦΗ. Ο διαιτητής Τριτσώνης είχε διακόψει άλλες δύο φορές το ματς, μία στο πρώτο ημίχρονο και μία στις αρχές της επανάληψης, για τον ίδιο λόγο.

Διαιτητής: Στ. Τριτσώνης (Αθηνών)

Κίτρινες: Βάντο, Βερόν – Βύντρα, Λαγός, Καρνέζης

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Βερόν, Γαλανόπουλος (55′ Τζόρντι Λόπεζ), Ταυλαρίδης, Μάντζιος, Βάντο, Κάλαϊτζιτς (89′ Καμπάνταης), Γεωργίου, Παπουλής, Μπούρμπος, Σίσιτς (68′ Χόρχε Λόπεθ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο, Νίνης (64′ Λαγός), Χριστοδουλόπουλος (+90′ Μαυρίας), Κουίνσι, Ζέκα, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κλέιτον (73΄ Καραγκούνης).

Μεγάλη νίκη-ανατροπή του Αρη απέναντι στον «μαχητή» Πανιώνιο

Τη δεύτερη διαδοχική εντός έδρας νίκη, αυτή την φορά επί του Πανιωνίου, με 4-2, πέτυχε ο Αρης στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Για τους «κυανέρυθρους» που προηγήθηκαν 2-1 με τον Κούτσι στο 63′ (ο ίδιος παίκτης είχε ισοφαρίσει στο 39′), ήταν η πρώτη ήττα μετά από δύο συνεχόμενες νίκες. Ο Φατί άνοιξε το σκορ για τους Θεσσαλονικείς στο 33′, ο Ούμπιντες ισοφάρισε σε 2-2 στο 72′, ο Τριανταφυλλάκος στο 76′ έδωσε ξανά προβάδισμα στον Άρη και στο 78′ ο Νέτο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Σιόβας έπιασε την κεφαλιά μετά το κόρνερ του Μενδρινού, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ακολούθησε, τρία λεπτά αργότερα, μεγάλη διπλή ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς. Ο Μιχαηλίδης πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Κανούλα πριν ο τελευταίος πλασάρει, η μπάλα κατέληξε στον Ουμπίδες, που απέφυγε τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου και κατάφερε να αστοχήσει σε κενή εστία.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια, με τους γηπεδούχους να έχουν μία καλή στιγμή στο 18′, όταν το σουτ του Ούμπιντες από το ημικύκλιο της περιοχής, έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Σε χρονικό σημείο του ματς που ο Πανιώνιος είχε τον έλεγχό του, οι γηπεδούχοι άνοιξαν στο σκορ. Από το φάουλ του Ούμπιντες στο 33′, ο Φατί με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0).

Κι ενώ στο 37′ ο Νέτο δεν πρόλαβε να στείλει με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα του Μιχαηλίδη για δεύτερη φορά, δύο λεπτά μετά οι Νεοσμυρνιώτες «απάντησαν» με τον Κούτσι, ο οποίος ισοφάρισε μετά από την ασίστ του Ντιμπαλά με κοντινό σουτ (1-1). Το ημίχρονο έκλεισε με καλή ευκαιρία για τους “κυανέρυθρους”. Ο Βελλίδης, όμως, έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε το σουτ του Κούτσι.

Ο Άρης είχε και στο δεύτερο μέρος την κατοχή της μπάλας, αλλά ο Πανιώνιος ήταν πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές, στο 57′ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Μενδρινού από καλή θέση βρήκε πάνω στον Κούτσι. Ο τελευταίος «πήρε το αίμα του πίσω», στο 63′, όταν δέχτηκε τη μπαλιά από τον Μενδρινό κι από πολύ κοντά δεν είχε κανένα πρόβλημα να πλασάρει τον Βελλίδη (1-2). Δεν το έβαλε κάτω ο Άρης και στο 72′ έφτασε στην ισοφάριση με σουτ του Ούμπιντες μέσα από την περιοχή, μετά από σέντρα του Τριανταφυλλάκου και αδράνεια των αμυντικών του Πανιωνίου.

Η ολική επαναφορά για τους γηπεδούχους ήρθε στο 76′ με τον Τριανταφυλλάκο να πετυχαίνει με σουτ το 3-2 και μετά από δύο λεπτά ο Νέτο με σουτ έξω από την περιοχή «σφράγισε» το «τρίποντο» για την ομάδα του Μανουέλ Μασάδο.

Διαιτητής:
Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)

Κίτρινες: Καζναφέρης – Αντούνες, Κούρντι

ΑΡΗΣ (Μανουέλ Μασάδο): Βελλίδης, Τσουκάνης, Ντίκο, Σανκαρέ, Καζναφέρης, Φατί, Καπετάνος (64΄ Τριανταφυλλάκος), Ακόστα (24΄ Γιαννιώτας), Ούμπιντες, Νέτο, Κανούλας (46΄ Παπαζαχαρίας).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ακης Μάντζιος):
Μιχαηλίδης, Ρόκας, Σιόβας, Πιέρ, Κούρντι, Αντούνες (72΄ Γουνδουλάκης), Ρόβας, Όμο (80΄ Οκόγιε), Μενδρινός, Ντιμπαλά, Κούτσι.

Οι σημερινές αναμετρήσεις της Κυριακής (25/3)

15:00 Δόξα Δράμας – Λεβαδειακός
17:15 ΑΕΚ – Παναιτωλικός
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα – Εργοτέλης
19:30 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης
19:30 Κέρκυρα – ΠΑΟΚ

 

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.