Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Σε κλοιό το στρατόπεδο Νεάπολης στην Κοζάνη

Μάρτιος 24th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Οι κάτοικοι 78 χωριών δεν συμμερίζονται τα σχέδια του Χρυσοχοΐδη και δεν θέλουν να γίνει κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών

Σε κλοιό το στρατόπεδο Νεάπολης στην ΚοζάνηΣε κλοιό από το πρωί της Παρασκευής έχουν θέσει κάτοικοι της Νεάπολης Κοζάνης το στρατόπεδο, που σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πρόκειται να μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.

Κάτοικοι, που προέρχονται από 78 χωριά, τα οποία γειτονεύουν με το στρατόπεδο, εμποδίζουν τις εργασίες στο χώρο και δηλώνουν αποφασισμένοι να μείνουν στο σημείο μέχρι τέλους.

Διαβεβαιώσεις ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους της Κοζάνης από τη δημιουργία του κέντρου προσωρινής κράτησης παράνομων μεταναστών έδωσε την  Πέμπτη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδη.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι θα δοθεί πνοή στην τοπική κοινωνία, μέσω θέσεων εργασίας. Σημείωσε, δε, ότι δεν θα μεταφερθούν στο συγκεκριμένο χώρο αλλοδαποί που έχουν συλληφθεί για έκνομες πράξεις.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη οι κάτοικοι αντιδρούν.

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη στο Υπουργικό Συμβούλιο της Δευτέρας, στο στρατόπεδο που παραχώρησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και θα περιφρουρεί η αστυνομία πρόκειται να μεταφερθούν 1.000 παράνομοι μετανάστες.

This entry was posted on Σάββατο, Μάρτιος 24th, 2012 at 08:45 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply