Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ψήφισμα των Ενώσεων Αστυνομικών Δυτικής Μακεδονίας για το Κέντρο Μεταναστών Κοζάνης…

23 Μαρτίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Στην Κοζάνη την Πέμπτη 22-03-2012 πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Κοζάνης με την συμμετοχή Εκπροσώπων των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων Γρεβενών- Καστοριάς – Φλώρινας, στην οποία συζητήθηκε κύρια η δημιουργία χώρου υποδοχής λαθρομεταναστών στο χώρο του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου ΠΟΡΤΗ στην περιοχή Νεάπολης Κοζάνης.

Προς μεγάλη μας έκπληξη λάβαμε γνώση για την ιδέα δημιουργίας του Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών στην Νεάπολη Κοζάνης.
Δυστυχώς φαίνετε να είναι πάγια τακτική της πολιτείας να λαμβάνουν αποφάσεις που μας αφορούν χωρίς να ερωτηθούμε. Το ζήτημα δεν το αντιμετωπίζουμε με όρους ξενοφοβίας και ρατσισμού, καθώς όλοι οι κάτοικοι αλλά και εμείς μαζί έχουμε αποδείξει ότι ζούμε αρμονικά με το πλήθος των οικονομικών μεταναστών στην περιοχή μας.

Τα ερωτήματα τα οποία γεννούνται είναι πολλά κι έχουν να κάνουν:
Α) Με την παντελή έλλειψη υποδομών στο συγκεκριμένο χώρο από πλευράς υγιεινής διαβίωσης των κρατουμένων και ασφαλούς κράτησης αυτών.
Β) Ο ελάχιστος χρόνος που δίδεται στην κατασκευή τέτοιου είδους υποδομών.
Γ) Η ανεπάρκεια υγειονομικών μονάδων στην περιοχή, ήδη όλα τα Νοσοκομεία της περιφέρειας υπολειτουργούν, το δε κοντινότερο απέχει σαράντα περίπου χιλιόμετρα και δεν πληρεί τους όρους κράτησης.
Δ) Η δημιουργία του παραπάνω κέντρου υποδοχής των λαθρομεταναστών με την απασχόληση μεγάλου αριθμού Αστυνομικών, για την φρούρηση του, θα έχει ως αποτέλεσμα την υπολειτουργία των Υπηρεσιών Αστυνόμευσης της Δυτ. Μακεδονίας με συνέπεια να είναι αδύνατη η ανταπόκριση των Αστυνομικών, στο βασικό τους ρόλο, αυτόν, της παροχής του αγαθού της ασφάλειας των πολιτών.

ΚΑΛΟΥΜΕ
Τον Κο Υπουργό ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Όπως προβεί στην αναστολή της απόφασης ίδρυσης και λειτουργίας του Κέντρου Υποδοχής Λαθρομεταναστών στην περιοχή Νεάπολης Κοζάνης και ζητάμε να εφαρμοσθούν οι εθνικές και διεθνείς διατάξεις που διέπουν την ίδρυση και λειτουργία τέτοιων κέντρων.
Πρόθεση μας είναι η επίλυση και όχι η δημιουργία νέων προβλημάτων.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ Δ.Σ. ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στέργιος ΜΠΑΝΤΟΛΑΣ
Χρήστος ΤΡΙΓΩΝΗΣ
Γεώργιος ΔΡΟΜΠΟΥΡΑΣ
Ιωάννης ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

This entry was posted on Παρασκευή, 23 Μαρτίου, 2012 at 17:06 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΖΑΝΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply