Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Θα με χτυπούσαν εάν ερχόμουν στην Ελλάδα;»

23 Μαρτίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η Μέρκελ αναρωτήθηκε εάν είναι καλοδεχούμενη στην Αθήνα

«Θα με χτυπούσαν εάν ερχόμουν στην Ελλάδα;»«Δεν θέλουμε χρηματικά δώρα, μόνο αέρα για να ανασάνουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), μετά τη συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ. 

Ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι το πραγματικό πρόβλημα της χώρας μας είναι η ύφεση και τόνισε ότι με την εξοντωτική λιτότητα δεν θα βγούμε από την κρίση.

Η κ. Μέρκελ εξέφρασε την επιθυμία, να επισκεφθεί τη χώρα μας και να έχει συνομιλίες με τους συνδικαλιστές , οπότε έσπευσε να ρωτήσει τον Γ. Παναγόπουλο, ο οποίος εκπροσώπησε τη ΓΣΕΕ, τι θα γινόταν αν ερχόταν στην Αθήνα!

Περιγράφοντας σήμερα την συνάντησή του εμπειρία του με την κυρία Μέρκελ, ο κ. Παναγόπουλος στο ΒΗΜΑ 99,5 είπε ότι η γερμανίδα καγκελάριος του επισήμανε ότι «έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά δεν έχω πρόβλημα να έρθω στην Αθήνα να ακούσω από κοντά την άποψη των συνδικάτων».

«Θα έρθετε;» την ρώτησε ο κ. Παναγόπουλος, για να απαντήσει η Γερμανίδα καγκελάριος. «Θα με χτυπούσαν;» ζήτησε να μάθει, αλλά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έσπευσε να την… καθησυχάσει, εξηγώντας της ότι, φυσικά, θα γίνουν διαδηλώσεις, όχι όμως και έκτροπα σε βάρος της ίδιας. Δεν είναι όπως τα περιγράφει η Bild» ήταν η απάντηση του προέδρου της ΓΣΕΕ.

Η γερμανίδα καγκελάριος, παρότι ήταν ευγενική και προσηνής απέναντι στους συνδικαλιστές, δεν έκανε ούτε πόντο πίσω από τις θέσεις της ως προς την πολιτική λιτότητας. «Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις», φέρεται να είπε στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, ο οποίος επεσήμανε ότι το μείγμα «περικοπές σε μισθούς και συντάξεις – αύξηση των φόρων» αποτελεί μια αποτυχημένη και επικίνδυνη πολιτική «αργού θανάτου».

 

 

 

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Παρασκευή, 23 Μαρτίου, 2012 at 19:30 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply