Ο Σίλβιο πιο πλούσιος μέσα στην κρίση

Το 2011 πρόκειται να μείνει στην ιστορία ως μια χρονιά μεγάλων οικονομικών δυσκολιών, κατά τη διάρκεια της οποίας χιλιάδες Ιταλοί έμειναν χωρίς δουλειά και ακόμη περισσότεροι είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται. Ωστόσο, για τον πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο άσχημα. Κάθε άλλο μάλιστα. Σύμφωνα με τα στοιχεία για τα εισοδήματα των πολιτικών που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ιταλική Βουλή, ο Μπερλουσκόνι αύξησε πέρυσι τα έσοδά του κατά 8 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 2010.

Πιο συγκεκριμένα, ο 75χρονος μεγιστάνας (η προσωπική περιουσία του οποίου προσεγγίζει τα 6 δισ. ευρώ) δήλωσε για το 2011 εισόδημα ύψους 48 εκατ. ευρώ, γεγονός το οποίο τον καθιστά τον πλουσιότερο πολιτικό αυτήν τη στιγμή στη χώρα. Μάλιστα, για όσους αρέσκονται στις συγκρίσεις, αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω εισόδημα είναι κατά 32 φορές μεγαλύτερο από αυτό που δήλωσε για την ίδια περίοδο ο διάδοχος του Μπερλουσκόνι στην πρωθυπουργία, Μάριο Μόντι. Συγκεκριμένα, ο Μόντι φέρεται να εισέπραξε πέρυσι 1,5 εκατ. ευρώ.

Οσο για τους λοιπούς πολιτικούς αρχηγούς: ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά, Τζιανφράνκο Φίνι, δήλωσε 201.115 ευρώ. Ο Αντόνιο ντι Πιέτρο, αρχηγός της Ιταλίας των Αξιών, 182.207 ευρώ. Ο Αντζελίνο Αλφάνο του μπερλουσκονικού Λαού της Ελευθερίας, 169.317 ευρώ, και ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι του Δημοκρατικού Κόμματος, 136.885 ευρώ.

ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.