http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/BCBB3135FDADC42DA27B4C66D10AF60F.jpgΝεκρός είναι ο 24χρονος Μοχάμεντ Μεράχ, έπειτα από την εισβολή των γαλλικών ειδικών δυνάμεων στο σπίτι του εκτελεστή της Τουλούζης, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί.  Μετά από μάχη με την αστυνομία πήδηξε από το παράθυρο του διαμερίσματός του και σκοτώθηκε. Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών, που ακολούθησε την έφοδο στο διαμέρισμα.

Πριν την έφοδο της αστυνομίας, ακούστηκαν τρεις εκρήξεις κοντά στο πολιορκημένο κτίριο.

Ο 24χρονος δεν είχε δώσει σημεία ζωής από χθες το βράδυ, ενώ τα ειδικά μηχανήματα δεν ανίχνευαν κίνηση μέσα στο διαμέρισμα.

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών είχε δηλώσει στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL ότι δεν είχε υπάρξει επικοινωνία του υπόπτου με την αστυνομία από χθες το βράδυ στις 10:30.

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ο ύποπτος θέλει να πεθάνει «με τα όπλα στα χέρια».

Ο Μεράχ, που θεωρείται υπεύθυνος για τον θάνατο τριών στρατιωτών, καθώς και τριών παιδιών και ενός ραβίνου σε εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη, είχε οχυρωθεί στο διαμέρισμά του από τα ξημερώματα της Δευτέρας.

«Προτεραιότητά μας είναι να παραδοθεί, για να προσαχθεί στη δικαιοσύνη, και, κατά συνέπεια, να συλληφθεί ζωντανός» δήλωνε το πρωί ο Ζαν-Κλοντ Γκεάν θεωρώντας ότι «είναι περίεργο που δεν αντέδρασε» μετά την ανατίναξη των παραθυρόφυλλων από την αστυνομία τη νύχτα.

Τρεις εκκωφαντικές εκρήξεις ακούστηκαν το πρωί στην περιοχή με σκοπό να εκφοβίσουν τον οπλισμένο ύποπτο.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε χθες ο εισαγγελέας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση, δήλωσε ότι ο Μεράχ ανέλαβε την ευθύνη για τρεις επιθέσεις, στις οποίες υποστηρίζει ότι έδρασε μόνος.

Ο εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος σχεδίαζε άλλη μια επίθεση χθες. Σκόπευε να σκοτώσει άλλον ένα στρατιώτη αλλά και δύο αστυνομικούς, επίσης στην Τουλούζη.
Η Raid έκανε αρκετές απόπειρες χθες να μπει στο διαμέρισμα, αλλά κάθε φορά ακούγονταν από μέσα πυροβολισμοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.