Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και έσπευσαν είκοσι αστυνομικοί, αλλά ο διευθυντής δεν θέλησε να υποβάλλει μήνυση

Επίθεση μέσα στο γραφείο του δέχτηκε χτες το πρωί ο Διευθυντής Καθαριότητας του δήμου Κοζάνης από τον ιδιοκτήτη του κυνοκομείου, με τον οποίο ως γνωστόν η δημοτική αρχή έχει μία «προβληματική» συνεργασία στο θέμα φύλαξης των αδέσποτων σκύλων.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και με καταγγελία του ίδιου του παθόντα, ο ιδιοκτήτης του κυνοκομείου εισέβαλε στο γραφείο του διευθυντή Καθαριότητας Βασίλη Παπαθανασίου, και άρχισε να βρίζει, ενώ επιτέθηκε εναντίον του και του έσκισε το πουκάμισο. Βρίζοντας. Το συμβάν θεωρείται σοβαρό, καθώς ειδοποιήθηκε η αστυνομία και το κτίριο γέμισε αστυνομικούς. Περίπου είκοσι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και άλλων υπηρεσιών έσπευσαν στο χώρο του επεισοδίου. Το θύμα τελικώς δήλωσε πως δεν επιθυμεί να καταθέσει μήνυση, γι’ αυτό ο ιδιοκτήτης του κυνοκομείου που αρχικά κρατούνταν σε ένα γραφείο, αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τελευταίος ξεσήκωσε με φωνές το κτίριο, διαμαρτυρόμενος γιατί ο δήμος δεν του δίνει την τροφή που δεσμεύτηκε για τα αδέσποτα του κυνοκομείου, για την περίοδο που δεν υπήρχε σύμβαση. Ο Διευθυντής Καθαριότητας αντέτεινε ότι με βάση τη σύμβαση η δέσμευση είναι να δοθεί η τροφή μέχρι τον Μάιο. Βεβαίως, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Παναγιώτη Αποστολίδη, ο συμβαλλόμενος δεν τηρεί τους όρους της σύμβασης, την οποία υπόγραψε με το δήμο. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο Διευθυντής Καθαριότητας, «με βάση τη σύμβαση έχει την υποχρέωση να παραδίδει στειρωμένα έναν αριθμό σκυλιών. Χτες πήγαμε να πάρουμε 15 αποστειρωμένα σκυλιά και δεν μας τα έδωσε». Κατόπιν τούτου, ο διευθυντής ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να δεσμευτεί εγγράφως για την τήρηση των υποχρεώσεών του ιδιοκτήτη. Ο τελευταίος πήγε χτες στο γραφείο για να παραλάβει «ο έγγραφο των δεσμεύσεων», για να επακολουθήσουν όσα προαναφέρθηκαν.

Στο μεταξύ χτες, στη σκιά του θερμού επεισοδίου, η δημοτική αρχή αποφάσισε να μεταφέρει τα αδέσποτα στο στρατόπεδο «Ρωμανέλη» στο Δρέπανο και να διακόψει τη σύμβαση με τον εν λόγω ιδιοκτήτη του κυνοκομείου. Μάλιστα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, κλήθηκε ο διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κοζάνης, ο οποίος έκανε αυτοψία στο χώρο και τον έκρινε κατάλληλο. Από σήμερα αρχίζουν οι εργασίες στο νέο χώρο, προκειμένου να λειτουργήσει σύντομα ως χώρος προσωρινής φιλοξενίας των αδέσποτων μέχρι τη στείρωσή τους και μετά θα αφήνονται ελεύθερα, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Χρήστος Βήττας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.